Jetze tweede bij PMG; Wisselwerking met de zuiderburen; Glazen Huis gaat vijfde nacht in – WTJ 367

14317514_1125626840806981_4227020281886425823_n

DONDERDAG – Niet de hoofdprijs voor Jetze Plat vandaag. De paratriatleet was één van de elf genomineerde paralympiërs, die door de Para Media Groep genomineerd waren voor het Sportmoment van het Jaar. Tafeltennisster Kelly van Zon kreeg de meeste van de 2123 stemmen (27 procent) en liet daarmee onze Jetze Plat achter zich. De Amsterdamse krachtpatser werd een goede tweede met 23 procent en dressuuramazone Sanne Voets haalde 19 procent. De prijzen werden vandaag uitgereikt op Papendal. Maar ja ook zonder deze PMG-trofee is het wel het jaar van Jetze geworden.

13131060_10201625192547515_2754401983239060870_o

Kijken we naar onze eigen verkiezingen op trikipedia.nl dan zien we dat daar internetverkiezingen altijd tot verrassende wendingen kunnen leiden. Tri- en duatleten, die veel familie, clubgenoten of fans optrommelen komen allicht verder dan degene, die het zich laten aanleunen. Dat duatleet Henry Dullink met zijn internationale titels stevig op kop staat zal wellicht tot een verrassing komen voor velen, die eerder Jetze, Jorik of Rachel daar verwachten.  Afijn, we hebben nog tot oudejaar om te stemmen, er kan dus nog veel gebeuren.

Een nieuwtje wat zich perfect leent voor zowel trikipedia.nl als trikipedia.be is het volgende. De Belgische Triathlon en Duathlon Federatie en de Nederlandse Triathlon Bond slaan de handen ineen voor een uitwisseling tussen Belgische en Nederlandse jeugdatleten. Op 6 mei op de Amsterdamse Bosbaan, op 11 juni in de Stadstriathlon Weert, op 29 juli tijdens de Belgische kampioenschappen in Sint-Laureins en op 27 augustus in Viersel. Jonge Belgische en Nederlandse atleten kunnen zo proeven van twee triathlonwedstrijden over de landsgrenzen heen.

safe_image.php

In het Glazen Huis op de Grote Markt gaan ze onvermoeibaar door tot kerstavond. Was er vorig jaar nog de revaliderende Benjamin, die in Limburg een triathlon aflegde en daarmee veel geld ophaalde, dit keer is er geen actieve triathlonbeoefening voor Serious Request, wel kan geboden worden op een super aerodyn amische fietshelm van Casco. Maat M en gesigneerd door alle triatleten uit de Team4Talent formatie. Het hoogste bod is tot dusverre 175 euro, daar kunnen we nog wel overheen toch? Mooi voorbeeld van veel geld ophalen voor het goede doel was afgelopen zomer Melanie Chrisholm oftewel Sporty Spice van de Spice Girls. Ze deed mee aan de Blenheim Palace Triathlon in Engeland, waar ruim een half miljoen euro werd ingezameld voor Bloodwise voor leukemiepatiënten. Goede doelen nooit met elkaar vergelijken, maar zulke bedragen zijn bijzonder.

C0N9GCdXgAAhhSH

O ja. Richard Murray heeft wel degelijk nog een wedstrijd in Nederland gedaan naast de Step-One loop zondag in Borne. In Enschede liep hij de 8 kilometer Singelloop ooit binnen de 24 minuten. Intussen plaag ik Richards partner met het feit dat haar volgende blog wel heeeeeeel lang op zich laat wachten. Maar een topsporter als Rachel heeft aan 24 uur in een dag soms te weinig. Alle begrip dus.

We houden het kort, want mijn krant zetelt in Breda en de komende nacht is het mijn beurt om een paar oogjes open te houden en te zien hoe de Oranjestad op z’n kop staat tijdens Serious Request. Morgen meer.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.