UIT DE OUDE DOOS 6 – zwemloop Breda 1992

 

 

2584_1_thumb

 

Breda is deze week middelpunt van liefdadigheid. Voor de tweede keer staat het Glazen Huis in de Brabantse stad. Wat voorzichtig op gang kwam, kreeg woensdag dankzij de 6-jarige Tijn een flinke impuls. Serious Request ‘Laat ze niet stikken’ loopt nog tot kerstavond. Wij dachten dat er dus ook maar een Bredase Ouwe Doos-aflevering moest komen.

De eerste ETTC-triathlon was ooit in Breda met sterke winnaars als Marcel Osse en Pim van den Bos, maar ook de zwemloop bij zwembad Wolfslaar was in de beginjaren razend populair. Het was de tijd dat er in maart, april nog nauwelijks NTB-evenementen waren. Dus als er dan al eens ergens 1000 meter gezwommen en 10 kilometer gelopen werd, kwamen ze uit alle hoeken van het land. Hier de uitslag van de Bredase zwemloop in 1992.

 

breda

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.