Nog heel even Glazen Huis; Wouter stelt plannen bij; fijne kerstdagen! – WTJ 368

 

VRIJDAG – Er moest toch nog een laatste WTJ uit vóór de kerstdagen, zo geeft mijn discipline-modus aan. U zult denken, we kunnen best een dagje zonder. Klopt wel, maar dan raak de schrijver uit zijn ritme. En eenmaal los van die discipline kan de nonchalance zo maar toeslaan. Vandaar ook nog een laatste voordat we vanavond elkaar allemaal weer de vrede toe wensen.

tijn-611x328

Dat love and peace-gevoel hangt hier trouwens al de hele week over Breda. De stad is in de ban van Serious Request. Het kwam wat aarzelend op gang, maar toen Tijn eenmaal lak aan alles kreeg, was het hek van de dam. Hoeveel tri/duatleten lakten inmiddels de nageltjes, zo vraag ik mij af? Laat maar zien via redactie@trikipedia.nl

De actie op de Grote Markt loopt vanavond af, daarna verplaatst het circus zich naar het Chasséveld voor de grote slotmanifestatie en het eindbedrag. Door veel Bredase verenigingen onder meer TVB kwam daar de afgelopen dagen behoorlijk wat bij. En was er geen triathlon, burgemeester Depla trok wel baantjes in het zwembad, er is veel gefietst en honderden kilometers gerend voor het goede doel. Het evenement mag dan al heel wat jaartjes bestaan, rond de kerst geeft het toch altijd weer een speciaal gevoel.

12809726_10156927883990556_3409429994165445516_n

Met een volledig blanco evenementenweekend qua combisport (kerstlopen en kerstcrossen zijn er echter volop), hoeven we niet veel voor te beschouwen. Wel wil ik Wouter Duinisveld nog hele fijne dagen en een mooi uiteinde toewensen. Wouter realiseerde zich deze week dat een aantal gestelde doelen (onder meer de Epic) er voor 2017 niet inzitten. Dat is flink balen, maar we kennen de Team4Talent man allemaal als een super-optimist. Als een kat met negen levens kijkt Wouter altijd vooruit.

Hieronder Wouters verhaal op social media (speciaal voor mensen, die niet alles daarop volgen)

Vorige week vrijdag ben ik met hartritmestoornissen en zuurstoftekort in mijn hart opgenomen in het ziekenhuis. In een eerder geplaatste stent was een vernauwing ontstaan. Na een dotterbehandeling en een nieuwe stent is dit verholpen. Afgelopen maandag ben ik ontslagen.

Ik ben blij dat ik snel en goed geholpen ben. Het belangrijkste is dat mijn hart weer goed werkt en waarschijnlijk geen schade heeft opgelopen. Helaas heeft de behandeling wel effect op mijn sportieve plannen. De komende zes maanden kan ik geen competitieve inspanningen leveren. Dat betekent dat ik alleen met lage intensiteit kan sporten, zoals rustig fietsen of zwemmen. Ook hardlopen zit er voorlopig niet in.

Als gevolg hiervan start ik dus niet bij Cape Epic in Zuid-Afrika en de 70.3 Ironman in Luxemburg. Dat is een behoorlijke tegenvaller. Uiteraard blijf ik positief en kijk ik uit naar het moment dat ik weer normaal kan trainen en racen. Tot dan blijf ik bewegen binnen de gestelde kaders en geniet ik extra van mijn gezin.

Bedankt voor het vertrouwen Team4Talent, Guido Vroemen, SanDisk, Canyon, Fast Forward, Casco, Bioracer, Ergon, en Jill van der Wilk. Speciale dank gaat uiteraard naar mijn teammaat Elmar Sprink. Veel succes in Zuid Afrika!

Iedereen fijne Kerstdagen gewenst!

 Lieve Wouter, bij dat laatste sluiten wij ons helemaal aan.

 

Niet tot volgend jaar overigens, want vanaf dinsdag volgen hier de jaarlijsten. Wie was de meest succesvolle wegtriatleet, -duatleet, crosstriatleet, -duatleet en wintertriatleet in Nederlandse wedstrijden afgelopen jaar? Wie waren de beste Nederlandse atleten in buitenlandse tri- en duathlons en hoe ziet de top 15 van Nederlandse op hele triathlons er voor 2016 uit? We kijken er naar uit.

15683478_1319972788024438_650138201_n

En dan – vanwege kerst, kerstbomen enzo – de uitsmijter van de dag. Op het eiland Nevis werd in november namelijk de allereerste Tree-athlon ter wereld gehouden. Dat wil zegen veganist Ross Edgley deed mee met een boomstronk van 50 kilo op zijn (blote) rug. Kan bij het zwemmen wellicht bevorderlijk zijn voor het drijfvermogen, maar bij fietsen en lopen lijkt het me een heel gezeul. Edgley vroeg met  zijn actie aandacht voor de kracht van plantaardige voeding, maar ook voor de groene vooruitgang op het eiland Nevis. Hij legde de Olympische afstand af in 3.09 uur en dat kwam neer op een calerieverbruik tussen de 6 en 10 kcal per uur. Volgende week is er de Iceman-triathlon en ik denk dat Oud Gastel volgend jaar de Christmas-Tree-athlon gaat organiseren. Met lampjes en al.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.