De jaaroverzichten: wie is ’s lands beste wintertriatleet van 2016? WTJ 369

 

DINSDAG – We gaan van start met de jaaroverzichten. Net als vorig jaar op basis van het puntensysteem dat de winnaar bij de mannen tien punten krijgt en zo aflopend tot de nummer tien één punt. Bij de vrouwen gaat het steeds om de top vijf. Dus de winnares vijf punten en de nummer vijf nog een puntje. We bekijken het steeds per discipline. Vandaag de makkelijkst te berekenen klassementen uit de wintertriathlons. Die waren er uiteindelijk nog maar twee dit jaar. De klassieke wintertriathlon van Assen is ter ziele, ijsbaan de Bonte Wever is niet meer. Drenthe krijgt een nieuwe ijsbaan in óf Assen of Hoogeveen. Hopelijk keert dan ook de wintertriathlon weer terug. Verder sloegen de winterduathlons in Alkmaar en Tilburg een jaartje over. Die telden vorig jaar nog wel mee. Het goede nieuws is dat ze volgend jaar terugkeren.

Al met al blijven daarmee de wedstrijden in Enschede en Groningen over. De laatste was dit jaar Nederlands kampioenschap. Overigens is het ook internationaal droevig gesteld met de wintertriathlons, waarbij het schaatsen vervangen wordt door langlaufen. Ik geloof dat op de ITU-kalender nog twee wedstrijden staan, die dus prompt als wereld of Europees kampioenschap zijn bestempeld. Ondanks de terugloop doen wintertri-ambassadeurs als Job Eijsink en Martin Veenhuizen er alles aan om in de toekomst weer meer wedstrijden te krijgen zodat ook de Winter-Series terugkeren. Ik geloof dat er binnenkort zelfs een NTB-brainstormsessie over belegd wordt.

Maar goed, hier dan de eerste ranking  2016. Wie was dit jaar de beste wintertriatleet? Bij gelijk puntenaantal geeft het NK Groningen de doorslag voor de klassering.

1609904_1025858670791296_630732288260973061_n

1.Teun Sweere                19 pt.

2.Richard Kramer            16 pt.

3.Erik-Jan Spijkerman    10 pt.

4.Richard Louman           8 pt.

5.Jeroen Lute                   8 pt.

6.Marcel ten Wolde       8 pt.

7.Max van Boxel              7 pt.

8.Mathijs de Vroome    6 pt.

9.Martijn Straatsma       6 pt.

10.Martin Veenhuizen  5 pt.

12802948_1517924178509357_3571694105209299326_n

1.Eline Lute-Kuin             10 pt.

2.Geke Venema                 7 pt.

3.Laura Gorter                  4 pt.

4.Annelies Vrancke           3 pt.

5.Grietje Hoogerkamp-Heeg 3 pt.

 

Morgen de crossduathlons.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.