App ontwikkeld door Frank Heldoorn – Fuel2Endure vanaf nu online

15442100_1057341727728677_3227615975925284784_n

De triathlonsport dankt er zijn eerste bekendheid aan. De finishbeelden op Hawaii van een uitgedroogde en dus kruipende Julie Moss gingen de hele wereld over. Ze zou niet de laatste zijn. Frank Heldoorn ontdekte als triatleet dat verzorging het 4e onderdeel van triathlon is. Niet alleen om je wedstrijden optimaal af te leggen, maar ook om gezond en effectief te trainen. De hersteltijd van een training hangt in grote mate af van de inname van vocht en energie TIJDENS die training. Het bracht Frank tot zijn gouden regel : “In balans de training in, in balans de training uit”. Later zag hij als coach “zijn” atleten soms onnodige fouten maken op dat gebied. Dat stimuleerde hem tot het maken van een tool waarmee persoonlijk vochtverlies in kaart gebracht kon worden en waarmee trainings- en wedstrijdadviezen vormgegeven konden worden. Inclusief de benodigde energie.

Vrijdag 23 december is de geboortedag van Fuel2Endure, hierna te noemen “Fuel”. Na bijna 4 jaar ontwikkelen in samenwerking met triatlete en Hawaii gangster Diana Gorter kan Frank nu met trots een  gebruiksvriendelijke, slimme en vooral nuttige en effectieve tool aan jullie voorschotelen. Met behulp van jarenlange ervaring als atleet en coach, jarenlang leesvoer op dit vlak,  feedback van atleten over  trainingen en wedstrijden, weegmomenten bij clinics, een professioneel ontwerpster, een professionele webbouwer, zijn al even professionele Itster Diana en nog veel meer was het een leerzaam en mooi proces. Frank kondigde Fuel reeds aan op zijn 10-jarig bestaan in april 2014, niet wetende hoe complex maak- en testfase nog gingen worden. Het is niet alleen voor duursporters bedoeld, er bleek ook veel endurance nodig te zijn om het af te kunnen maken…

Op www.fuel2endure.com  kun je lezen wat deze tool concreet voor je sportbeoefening kan betekenen.  Meest aansprekende recente  voorbeeld van hoe effectief en “levensreddend” de tool kan zijn:  met behulp van data uit trainingen heeft Frank samen met Hans van der Linden zijn verzorgingsplan op Hawaii gemaakt met behulp van de toen nog niet live zijnde tool. Een proces  dat al tijdens de trainingen begon uiteraard. En waar dat toe leidde weet iedereen nog. Nu staat het alle triatleten ter beschikking.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.