Het is zover: het jaar van Ruud is begonnen! – WTJ 373

 

15841858_1330524740302576_514288425_n

We onderbreken de reeks lijstjes/jaaroverzichten voor een bijzondere WTJ. De komende dagen komen de staatjes van beste triatleten in NL nog en ook de beste in het buitenland presterende du/triatleten en tenslotte tellen we alle punten weer bij elkaar op en weten we wie de opvolgers van Joost Christiaans en Yvonne van Vlerken worden.

Maar nu dus een uitstapje op deze allereerste januari van het jaar 2017. We stappen ons derde jaar met trikipedia.nl in. Ruim 2100 unieke volgers, bijna 26.000 berichtenbereik afgelopen week. De getalletjes zeggen mij weinig, maar mijn collega’s zijn er lyrisch over. Dus het moet goed zitten.

Over collega’s gesproken. Over die ene gaat het hier. Ruud de Haan. Ho, nee. Wacht even. Niet meteen afhaken. Ik weet ook wel dat we elkaar hier van tijd tot tijd lopen te bewieroken. En als een ander het niet doet, dat we het dan zelf doen. Enige vorm van ijdelheid is geen speaker vreemd immers.

Het is echter een bijzondere reden dat we Ruud vandaag op een voetstuk plaatsen. Want lieve kijkbuislezertjes, 2017 is begonnen. En zoals ieder weldenkend mens weet is dat het Jaar van de Haan. Ik citeer de oude Chinese wijsheren.

15871410_1330525066969210_837463892_n

 

Hanen zijn diepe denkers. Ze zijn direct, begaafd en bekwaam. Zij worden het best beschreven zonderling met vreemde ideeën. Uiterlijk zijn het schitterende figuren, die in de schijnwerpers willen staan. Zij zijn scherpzinnig, georganiseerd, gedetailleerd en uiterst nauwgezet en noemen het kind bij de naam. Ze stellen hun ambities hoog en die zullen zij dan ook waar maken.  
Ze hebben een grote veerkracht en zullen telkens weer in actie komen als dit nodig mocht zijn. Maar zij kunnen ook verwaand, bazig en bot worden. Zij geven niet veel om subtiliteit en als zij gezag hebben in hun omgeving, zullen zij tirannieke kwaliteiten tentoonstellen. Hanen kunnen zich moeilijk ontspannen en schijnen, altijd bezig te zijn met schijnbaar moeilijke kwesties.
Hun opzichtige extravagantie en noodzaak om herkend te worden, komt vaak voor bij hen.

Mensen, die geboren zijn in het Jaar van de Haan zullen ook politicus, publicist, restaurant eigenaar, kunstenaar, acteur, muzikant, danser, financieel adviseur, bank, accountant, tandarts, kapper, journalist, schrijver, soldaat of wereldreiziger goed doen. Hanen zijn zeer gemotiveerde en hardwerkende mensen en zullen waarschijnlijk een succesvolle carrière hebben.

Heb ik te veel gezegd? Dit wordt het jaar van Ruud. Wisten jullie bijvoorbeeld dat hij vier heles – waarvan alledrie de Nederlandse – gaat speakeren? Lanzarote, Frysman, Maastricht en Almere. Het verzoek bij het Guiness Book of Records is al verstuurd. Daarnaast is ie vrijwel wekelijks in Amsterdam en omstreken, blijft ie zijn Gastelse cluppie trouw maar weet ie dat alsnog te combineren met het terugkerende Stein en staan de meeste Eredivisie-races, ETU Cups en uiteraard het WK Rotterdam in zijn agenda omcirkeld. Ik verdenk Ruud de Haan er overigens al een tijdje van dat hij een dubbelganger heeft met exact dezelfde capaciteiten. Anders begrijp ik niet hoe Ruud zijn wedstrijdschema klaarspeelt.

15822065_1330526393635744_1727330010_n

 

Omdat wij weten dat veel triatleten Ruud als extra motivering zien om ergens in te schrijven, plaatsen we hier zijn voorlopige kalender. Er zijn nog een paar weekenden waarin De Haan niet kraait, daarom bij deze de oproep: wie helpt Ruud?

5 maart: 20 van Alphen; 18/19 maart: Triathlonbeurs Nieuwegein; 25 maart: Wintertriathlon Enschede; 26 maart: RBR Hilversum; 23 april: De Mirandabad Amsterdam; 6 mei: Bosbaan Amsterdam; 14 mei: 111 Bilzen; 20 mei: Ironman Lanzarote; 3 juni: Colours by the Sea Vlissingen; 4 juni: NL Amsterdam-West; 9 juni: Scholierentriathlon Spijkenisse; 17 juni: Amsterdam; 23 juni: Jeugdtriathlon Oud Gastel; 24 juni: Oud Gastel; 25 juni: Stein; 30 juni: Holten; 1 juli: Holten; 2 juli: Nuenen; 8 juli: Frysman Leeuwarden; 15 juli: 010 Rotterdam; 16 juli:  Klazienaveen; 6 augustus: Ironman Maastricht; 12 augustus: Ouderkerk; 8 september: Challenge Almere; 9 september: Teamcompetitie Almere; 14 september: WK Rotterdam; 15 september: WK Rotterdam; 16 september: WK Rotterdam; 17 september: WK Rotterdam 29 september Bosbaan Amsterdam; 30 september: Bosbaan/Schiphol Amsterdam; 8 oktober: NK RBR Spijkenisse.

Moraal: Hanen zijn hardwerkende mensen. Aan hobby’s komen ze eigenlijk niet toe. In 2018 volgt het Jaar van de Broek. But that’s a different story….

15840938_1330523956969321_231310513_n

Zeg had ik u nu al een fonkelend, inspirerend, sportief en vooral trikipedia.nl-rijk jaar toegewenst? Niet? Bij deze dan. Mede namens Hans en Ruud, maar dat had u vast al begrepen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.