Definitief einde triathlon Stein!

Triathlon gestart

Er lijkt een definitief einde gekomen te zijn aan de klassieke triathlon van Stein. Vandaag werd bekend gemaakt dat ook in 2017 de wedstrijd in Stein gecancelled is. Sterker nog, de organisatie, Stichting Triathlon Limburg, is per omgaande gestopt met organiseren van triathlonwedstrijden en heeft dus geen bestaansrecht meer.

Daar waar in het verleden EK’s , NK’s en wedstrijden op hoog niveau werden georganiseerd, blijkt voor het tweede jaar in successie men niet in staat een triathlon te organiseren.

De reden voor het niet doorgaan van editie 2017 is zeer apart, echter het afblazen van de wedstrijd in 2016 was al een slechte voorbode. Stichting Triathlon Limburg was overtuigd van de tweede doorstart in 2017 gezien hun bericht op hun website.
stein

Helaas blijkt vandaag dat deze uitspraak geen gestalte gegeven kan worden en dat een van de klassiekers in de triathlonsport verloren gaat. Eerder was ons al opgevallen dat alle uitingen van het Ocean Lava-label niet meer voorkwamen op de website. Ook bereikten ons de laatste dagen allerlei vragen van atleten, voor wie het onmogelijk was om zich in te schrijven voor de triathlon van Stein.

Daar waar in eerdere jaren de inschrijving voor de Triathlon van Stein nog niet eens geopend was, heeft men vandaag besloten dat door te weinig inschrijvingen de wedstrijd geen doorgang kan vinden.

Triathlon Stein organiseerde in 1988 het EK midden afstand, in 1992 het EK jeugd en junioren en in 2000 het EK OD. Daarnaast werden op de hele , midden en Olympische afstand diverse malen het Nederlands kampioenschap georganiseerd en maakte Stein een aantal jaren deel uit van de Lotto Eredivisie triathlon. Daarnaast stond de triathlon van Stein bekend om het innovatieve gehalte in de races, op allerlei gebied.

In 2011 was er al eens een jaar no-go, maar een nieuw bestuur zette de schouders er onder en vanaf 2012 tot 2015 werd er in Stein weer een triathlon georganiseerd. Niet alle edities werden door de atleten even goed gewaardeerd, maar er leek weer een opgaande lijn te zitten in de organisatiegraad van Stein, vooral na de editie 2015. Voor velen was het dan ook een onaangename verassing dat de editie 2016 niet door kon gaan.

Triest te moeten concluderen dat men in Stein en omgeving blijkbaar niet de handen op een juiste manier ineen kan slaan om een continuering te kunnen realiseren aan de klassieke triathlon van Stein en ook in 2017 er geen triathlon georganiseerd al worden.

basdiederen1

Een deze dagen zullen we de winnaars van al die mooie triathlons in Stein nog eens op een rijtje zetten, voorlopig rest een gevoel van “bijzonder jammer”.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.