Reacties op Stein; Caveman; Cross-series en wie waren de besten in 2016? – WTJ 382

WOENSDAG – Het vele nieuws komt wel uit Limburg deze maand zeg. Eerst Bas en Martijn, die zich afscheiden van Team4Talent en dan Stein waarvan we afscheid moeten nemen als schitterend decor van een top triathlon. Uiteraard morgen in de rubriek De Ouwe Doos een oude uitslag uit Stein om nog eens zoete herinneringen op te halen.

Veel reacties op Social Media van atleten. Verontwaardiging over het moment waarop, maar ook veel dankwoorden aan de organisatie. Dat laatste is terecht. Hoe je nu ook tegen de Stichting aankijkt, ze hebben in het verleden wel laten zien waartoe ze in staat zijn. Is de volgende generatie er te laat bij gehaald? Je kunt het je altijd afvragen. Wij van trikipedia.nl hebben uiteraard om reacties gevraagd. De Stichting laat het bij de persverklaring en heeft aangegeven ook niet op Social Media-berichten te zullen reageren. Dat respecteren we. Het besluit zal hen zwaar gevallen zijn.  En ook de NTB hebben we gevraagd om een reactie. Afwachten maar.

Aandacht

Dat je als organisatie nooit op de automatische piloot kunt varen, moet de STL toch ook wel begrepen hebben. Tussen augustus vorig jaar en nu plaatste de hernieuwde organisatie zes berichten op Social Media. Zelfs voor de meest doorgewinterde organisatoren is dat niet genoeg. Onderscheiden moeten we onszelf in de steeds drukkere tri- en duathlonagenda.

Mooi voorbeeld trof ik zojuist op Twitter, waar de Franse triathlon van l’Agenais alvast Miss Aquitane presenteert. Zij zal op 14 mei de prijzen en kussen uitdelen. Wedden dat op zo’n fotootje al snel zo’n 90 (mannelijke) triatleten inschrijven.

En in België kwam kort na het uitvallen van Stein het nieuws dat in Belgisch Limburg een nieuwe 1/3e triathlon is geboren. In Kanne (een gebied met Mergelgrotten) komt de Caveman triathlon. Nu Conrad Stoltz is gestopt, is de naam Caveman vacant. De 1/3e afstand groeit dus in populariteit. In ons land is Oud Gastel de enige, in België komt naast Aarschot nu de Caveman triathlon (datum 18 juni) en een week ervoor is in het Duitse Bonn de 1/3e afstand.

Cross-series

Wel goed nieuws voor de cross-specialisten. De Cross Series Run Bike Runs zijn bekend. De eerste wedstrijd is zelfs komende zaterdag al, maar geen nood: inschrijven kan nog tot vrijdagnacht 23.59 uur. Het gaat om de Henschotermeer Games te Woudenberg (de winterversie). Na de H-Games volgen Norg op 5 februari, Etten-Leur op 12 februari, Waalwijk op 12 maart en de Pyramide duathlon Austerlitz op 20 mei. Het begin en eind liggen dus in Woudenberg. De volgende Series beginnen dan al in het najaar, zodat ongeveer acht wedstrijden deel uitmaken van het circuit. Over de Cross triathlon series wordt nog nagedacht. Beach Challenge, Tri Ambla en NK Renkum doen in elk gevall mee. Vlaardingen haakt dit jaar jammergenoeg af.

The Final Countdown!

En dan is het toch eindelijk zo ver. De totale puntenranking van tri/duatleten op de weg en in het veld, in het binnen- en buitenland en ook nog eens de wintertriatleten. Er zijn nog wat aanvullingen gekomen, die we nog hebben meegeteld. Maar hier is ie dan toch. Yvonne van Vlerken was opnieuw het meest succesvol en Christiaan Solleveld is misschien voor velen een verrassing, maar hij was toch echt in allerlei disciplines erg goed bezig. De top 15 van zowel mannen als vrouwen en dan sluiten we het jaar 2016 echt af.

Mannen:
1.Christiaan Solleveld            93 pt.
2.Evert Scheltinga                  89 pt.
3.Michael Krijnen                  87 pt.
4.Alexander Picard                77 pt.
5.Erik-Jan Spijkerman         77 pt.
6.Stein Posthuma                  73 pt.
7.Jorik van Egdom                7 2 pt.
8.Chris Brands                       71 pt.
9.Edo van der Meer              68 pt.
10.Joost Christiaans             59 pt.
11.Coen de Wit                       59 pt.
12.Ferdinand Oldeman       58 pt.
13.Eddy Lamers                   53 pt.
14.Bert van Veen                 49 pt.
15.Wouter Dijkshoorn        48 pt.

Vrouwen:
1.Yvonne van Vlerken        94 pt.
2.Sandra Wassink              67 pt.
3.Mirjam Weerd                67 pt.
4.Miriam van Reijen         58 pt.
5.Eline Lute-Kuin             51 pt.
6.Karin Sloove                  40 pt.
7.Sarissa de Vries             36 pt.
8.Talisa van der Fluit      36 pt.
9.Janien Lubben              35 pt.
10.Lesley Smit                  35 pt.
11.Claudia Striekwold      35 pt.
12.Geke Venema                35 pt.
13.Danne Boterenbrood  32 pt.
14.Danielle Riem              32 pt.
15.Maud Golsteyn            31 pt.

Op naar de Henschoter Games,  waar zaterdag de eerste punten voor 2017 te verdelen zijn!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.