Nog meer tegenstand voor Sandra, Danielle en Claudia in 2017

In 2016 namen meer dan 1750 atleten deel aan de UrbanTriSports 3Series, het Belgische regelmatigheidscriterium van Sportevents. Onder hen heel wat Nederlandse deelnemers met Claudia Striekwold, Danielle Riem en Sandra Wassink-Hitzert vaak in een hoofdrol. Die laatste miste op een haar na de eindzege in La Roche . In 2017 gaat het circuit van Sportevents verder, met nieuwe wedstrijden en met nog meer concurrentie voor de toppers. Eindwinnaars Pieter Heemeryck en Stefanie Adam bevestigden al dat ze hun titel willen verdedigen in 2017. Maar daarvoor moeten ze een pak meer tegenstand overwinnen. De dader is de T3 Teamseries, het paradepaardje van de BTDF, de Belgische Triatlon en Duatlon Federatie, die nu door Sportevents worden georganiseerd.

De T3 series is een verzameling van 5 sprintwedstrijden waarbij de beste teams van het land een beperkte selectie mogen opstellen en zo strijden om de titel “beste triathlonteam van het land”, te vergelijken met de Eredivisie in Nederland. Het niveau op deze korte drafting wedstrijden is heel hoog en bijna alle toppers tekenen present. Tijdens 2 van deze 5 manches kunnen atleten ook individuele punten verdienen voor de Urbantrisports 3series.

Vorig jaar was seizoensopener Herderen meteen ook de eerste proef voor de UrbanTriSports 3Series, maar in 2017 wordt het de eerste manche van de T3 Teamseries. In de ondertussen al volledig uitverkochte individuele sprintwedstrijd (met onder andere Bas Diederen aan de start) zijn geen punten voor de UTS 3Series te verdienen. Ook op de korte afstand in de finale wedstrijd in La Roche liggen geen punten meer te rapen.

Maar geen nood, want er komen extra wedstrijden bij waar je punten kan verdienen voor het eindklassement. Op 18 juni is er de 1/3de Caveman Triathlon in Kanne, met drie passages over de Slingerberg en een loopproef die deels door de Mergelgrotten van het Limburgse grensdorpje gaat. Op 22 juli komt er in het weekend van de Nisraman een extra sprinttriatlon bij en ook de Halve van Deinze krijgt op 19 augustus een extra sprinttriatlon, die ook meetelt voor de T3 Teamseries. Geraardsbergen is geen open wedstrijd meer. Men kan enkel deelnemen via de T3 series in een officiële ploeg op de vrijdagavond van het Challenge Geraardsbergen weekend.

De overall prijzenpot wordt groter. De ‘battle of the sexes’ bonus daalt naar 500 euro voor Geraardsbergen en Deinze sprint en naar 750 euro voor de andere wedstrijden. De vrijgekomen budgetten worden in de overall prijzenpot herverdeeld.

Op de site van Sportevents vind je alle verdere informatie. En als je je inschrijft voor 21 januari voor de UrbanTriSports 3Series wedstrijden, maak je ook nog altijd kans op een levenslang gratis startbewijs.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.