EK politietriathlon; vergeet ICAN doe TriAmsterdam; Louis blijft; Agenda weekend WTJ 389

 

Onze felicitaties gaan uit naar de organisatoren van de DUIN-triathlon in Almere, die volgend jaar het Europees kampioenschap triathlon voor politiemensen mogen  organiseren. Ergens in mei staan de driekampers van Hermandad uit Europa aan de start voor een evenement wat eens in de vier jaar wordt gehouden. Oud Gastel was ook in de race, maar vanwege de afstanden tot Schiphol en ook de beperkte hotelaccommodaties, viel de keuze vandaag op Almere. De Nederlandse kampioenschappen voor politie en brandweer blijven als vanouds in september in Spijkenisse.

In het Gastelse focust men weer op de gewone wedstrijd, die extra belangstelling trekt vanwege het wegvallen van Stein, maar ook door het rare nieuws van vandaag dat er kennelijk nog een papieren constructie van ICAN Amsterdam.

Eentje waar mensen op in kunnen schrijven en ondanks de berichtgeving van faillissement enzovoorts hebben 107 atleten dat gedaan. Hopelijk krijgen ook zij hun inschrijfgeld snel terug en kunnen ze nog elders inschrijven. De NTB raadt haar leden dringend aan niet in te schrijven voor dit ‘fake-event’ en verwijst door naar TRIAMSTERDAM op 17 juni als SportVibes en Amsterdam Sport Evens de handen ineen slaan voor een nieuwe halve en Olympische afstand. En daar is niks illegaals aan, integendeel deze organisatie gaan de schandvlek van twee jaar ICAN snel wegpoetsen.

Maar da’s allemaal ver vooruit. Laten we het aanstaande weekeinde eens doornemen, want er komt al meer en meer aan. Eerst morgen, dan vertrekt dus een groot deel van de Nederlandse toppers naar Afrika om in Windhoek Namibië te gaan trainen en zich voor te bereiden op een buitengewoon boeiend seizoen.

Jordi Meulenberg en Louis Delahaye begeleiden de ploeg en kort voor zijn vertrek tekende Louis alvast bij tot en met Olympische Spelen van Tokyo 2020. Dat blijft de Limburger doen in combinatie met zijn functie bij de profwielerploeg Lotto NL-Jumbo. De ambitie van Delahaij en ook Adrie Berk is en blijft: 4 atleten in Tokyo aan de start. Zes mag ook, heren! Oftewel:  Rachel, Maaike, Maya, Marco, Menno, Jorik YOU GO TOKYO!

Zaterdag is dan de zwemloop in Vlissingen, sinds vorig jaar weer terug op de kalender. Lars Baeyens en Rob Musters noemen we als mogelijke favorieten op de langste afstand. Zondag kunnen dan de wintertriatleten weer eens het ijs op. Weliswaar zonder fiets, maar de winterduathlon in Alkmaar is terug en daar zijn Teun Sweere en Eline Lute-Kuin uiteraard van de partij.

Gloednieuw op de kalender is de Crossduathlon Ameland. Het kon niet uitblijven dat op het sporteiland naast een crosstriathlon ook deze variant zou ontstaan. Zondag is het zo ver: een run-bike-run in de prachtige natuur van het Waddeneiland. Crossen en het gevecht met de eilander elementen met een uitdagend parcours door kwelder, bos, duinen en over het verraderlijke strand. Ongetwijfeld gaat dit evenement in de toekomst net zo’n groot succes worden. Casper van de Kamp en zijn team zitten er klaar voor om het later dit jaar met het NK strandrace (MTB), de Tri-Ambla en de Adventure Run nog eens  over te doen.

Hebben we een zwemloop, een winterduathlon en een crossduathlon. Vrij normaal voor deze tijd van het jaar. Maar in onze sport is eigenlijk niets normaal meer. Want wat gebeurt er zondag ook aan de Willem-Alexander roeibaan in Zevenhuizen (bekend van de 010-triathlon). Er wordt een 1/8e triathlon gehouden, minimalistisch georganiseerd. Kleinschalig en informeel. Bij 40 aanmeldingen gaat het door. Ik neem aan dat er 40  gevonden zijn, die zich door het vlieslaagje van de roeibaan heen worstelen. Of is dit echt te gek? Eén ding is zeker: aan de finish wacht erwtensoep met brood. Wij spelen intussen Dokter Bibber bij de kachel….

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.