UIT DE OUDE DOOS- Bosbaan

Toen drie jaar geleden de Bosbaan-triathlon weer werd afgestoft en inmiddels zelfs tweejaarlijks op de kalender staat, kreeg veel triathlonpioniers de kriebels. Hier was het immers zo’n beetje begonnen voor mensen als Rob Barel, Marcel Molendijk, Marijke Zeekant en Kees Vaneman. In den beginne had je de Holland Vierkamp in Den Haag en de Bosbaan triathlon van Oceanus. Almere, Nieuwkoop enzovoorts. Ze volgden allemaal in de jaren daarna. Alleen daar is de traditie nooit doorbroken en op en rond de Bosbaan/Amsterdamse Bos is zo’n vijftien jaar geen wedstrijd gehouden. Nu gelukkig weer wel. Werp een blik op de lijst en herken ongetwijfeld veel namen.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.