Claudia Striekwold vertelt over haar Israman

Met 5 toffe gasten op pad voor een race waar grootse verhalen over zijn. Yep, I am in dacht ik! Diederik, Robert en Sander startten bij de pro’s op de ½ afstand, Tom in de agegroup 25-29, Eddy bij de pro’s op de hele afstand, en ik in de agegroup 30-34, als nog net 29’er.

Het idee; Mooie trip als trainingswedstrijd voorafgaand aan het seizoen om een tussendoel te hebben, en weer een beetje in vorm te komen… De realiteit; Een draak van een fiets- en loopparcours, maar oh zo gaaf om door deze omgeving te mogen beuken!!

Het zwemmen in zee was heerlijk; water van 21 graden, weinig golven, en een positie lekker aan de buitenkant. Op wintersport begin januari nog een flinke crash gemaakt met een lichte schouderluxatie dus zwemmen had ik dit jaar nog niet gedaan, dus op hoop van zegen, dus happy met 37 minuten.

Yeah fietsen, het mooiste onderdeel… maar met 1950 hoogtemeters op 90 km, 4 graden boven en flinke windstoten was het buffelen geblazen! Beuken was het, om een gemiddelde van 24 km/h te halen. Schitterende vergezichten in de woestijn, stenen en zand, niks eigenlijk, en af en toe wat militairen met een tank…

Eenmaal boven was deze “tank” klaar voor het veelbelovende looponderdeel; 12 km downhill, waarna je benen ontploft zijn en een vlak/glooiend parcours aanvoelt of je al minimaal een marathon er op hebt zitten. Ik finishte na 6:19:31 uur. Wat een belabberde tijd voor een ½ triathlon was m’n eerste reactie, maar het was een heavy, zwaar parcours dus na enige bezinning dik tevreden met mijn 1e plaats in mijn agegroup, met een verschil van 44 minuten op de nr 2… en 6e dame overall.

De organisatie en sfeer waren geweldig! Vriendelijk, alles goed verzorgd en een feestelijke award ceremonie. Voor herhaling vatbaar! Seizoen 2017 is geopend

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.