Nieuw in ons land: de Triathlonbeurs Experience 18/19 maart 2017 Sportcomplex Merewestein, Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Een aantal mensen, nauw betrokken en gepokt en gemazeld in de triathlon- en duathlonsport hebben de handen ineen geslagen. Door reizen over de hele wereld worden  veel indrukken opgedaan. Het was opgevallen dat buiten de landsgrenzen er veel succesvolle triathlonbeurzen zijn. In Engeland, Duitsland en België bestaan ze al een aantal jaren en men bedacht dat de tijd rijp is om ook in Nederland zo’n beurs op touw te zetten. Met een ledental van 9000 en ook nog eens 16000 daglicenties is triathlon al een paar jaar op rij procentueel de snelst groeiende sport. Zowel recreatief als op topniveau timmert Nederland aan de weg, met de ambitie om op de Olympische Spelen van Tokyo vier triatleten af te vaardigen. Ook de 250 teams in de verschillende teamcompetities zijn voor Alex het bewijs dat een beurs als prima aftrap van het nieuwe seizoen kan fungeren.

Het gaat ervan komen in het weekend van 18 en 19 maart. De Triathlonbeurs Experience staat voor beleven, kijken, testen en kopen. Er is een overvol programma met inmiddels zo’n 30 kraamhouders en een veelvoud aan producten en diensten. Op een podium met videowall zijn doorlopend presentaties. In het zwembad kunnen bezoekers verschillende merken wetsuits testen. Er zijn lezingen op het gebied van zwemmen, fietsen, lopen, training en voeding. Het neusje van de zalm onder coaches, adviseurs, triatleten, experts is bijeen om hierover te spreken. Bezoekers kunnen meedoen aan actieve workshops, er is entertainment, muziek, catering, een after-party op zaterdag, op zondag een swim-run  en alsof dat nog niet genoeg is: wij zijn er ook!

Beide dagen zullen Wim van den Broek en Ruud de Haan de zaken aan elkaar praten, een triathlonquiz spelen en de laatste nieuwtjes uitwisselen, die normaliter op trikipedia.nl komen te staan maar nu al met de bezoekers gedeeld worden. Toptriatleten, die de beurs bezoeken worden geïnterviewd, kortom een beurs die nog geen seconde verveelt. Het programma vult zich overigens nog iedere dag. Zo komen de organisatoren van Challenge Almere-Amsterdam natuurlijk hun EK promoten, maar ze houden op de beurszondag ook een swim-run wedstrijdje.

Organisatoren, die hun wedstrijd onder de aandacht willen brengen. Ondernemers die in de tri- en duathlonwereld actief zijn: u kunt nog altijd intekenen voor de beursvloer. Die ligt beide dagen in sporthal Merwestein te Nieuwegein, hartje Nederland.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.