Mijmeren bij de vierhonderdste WTJ: het warme bad blijft lekker op temperatuur – WTJ 400

DINSDAG – Nummer 400. Maar niet te lang stilstaan bij het aantal uurtjes wat Ruud en ik inmiddels in deze site gestopt hebben. Tekstueel is het elke dag weer buffelen, hoewel we er anderzijds van staan te kijken hoeveel nieuws er de afgelopen anderhalf jaar tot ons gekomen is. Natuurlijk zitten we er zelf ook bovenop en is het voor ons beiden een race om de eerste te zijn met een uitslag of andere wetenswaardigheden. In dat opzicht gedragen Ruud en ik ons net als echte topsporters. Soms moet zelfs de broodnodige nachtrust eraan geloven als aan de andere kant van de aardbol weer eens gezwommen, gefietst of gelopen wordt.

Dat begon afgelopen vrijdag al met de Dubai-race. ,,Zet je de wekker?’’ vraagt het redactiekantoor Middelharnis aan het steunpunt in Stampersgat. Wikken en wegen. Doe je het niet, dan zie je bij het ontwaken de uitslag al op trikipedia.nl staan. Doe je het wel, is je echte baas op vrijdag niet vrolijk met een brakke medewerker. Het zijn die dilemma’s, die de heren De Haan en Van den Broek (in een vorige generatie triatleten bestempeld als Peppi en Kokkie en voor de toekomstige generatie misschien wel ooit Statler en Waldorf) voortdurend ondergaan. Part of our lives, zullen we maar denken. Staat trouwens ook een boel waardering en dankbaarheid van jullie lezers tegenover. Sporters maar ook niet-actievelingen, die ons melden dat ze dagelijks de artikelen lezen of met leuke tips of verbeteringen komen. Daar staan wij open voor. Opbouwende kritiek is altijd welkom. We sleutelen de komende tijd bijvoorbeeld aan de lay-out, omdat we merken dat druk ogende sites bij onze zuiderburen wel en bij ons iets minder gewaardeerd worden. En zo zijn er nog genoeg zaken, waar we aan blijven werken.

Het spreekt voor zich dat we graag op deze voet verder gaan. Dat zulks niet helemaal kan zonder sponsoren, die de sport evenzeer een warm hart toe dragen, moge duidelijk zijn. We hebben in het eerste jaar enkele goede contacten opgebouwd en bieden dynamische ondernemers graag een podium om hun online-business uit te bouwen. Misschien wil Tri400-shoes na deze 400e wel adverteren, wie zal het zeggen?

Promotie maken is ook wat organisatoren graag doen. De Wedstrijden in de Kijker mogen zich verheugen in extra aandacht op onze site en dat komt de deelname en verdere uitstraling veelal ten goede. Het zijn die kleine beetjes, die de site verder professionaliseren. Dat geldt ook voor schrijvende sporters, columnisten enzovoorts. Jullie pennenvruchten met ervaringen over wedstrijden tot in de verste uithoeken van de wereld verrijken trikipedia.nl nog meer. En als rode draad blijft ondergetekende dan het WTJ leveren. Dagelijks van zondag tot en met vrijdag en soms ook die zaterdag er nog bij. Daar hoeft noch Ruud, noch ik van te leven. Wij hebben een normale job buiten het speakeren en deze site om, het is de uit de hand gelopen hobby en de drive om de ooit zeer kleine sporten triathlon en duathlon te helpen groter te maken. Bij een breder publiek bekender te maken. In alle bescheidenheid meen ik dat we daar in anderhalf jaar tijd best aardig in geslaagd zijn. De marketingcijfers heb ik niet paraat, ik kijk alleen wel eens hoeveel unieke volgers we hebben. Dat loopt inmiddels over de 2200. Collega Hans Cleemput bij wie het allemaal begonnen is met triathlon.be heeft de site in België een paar jaar langer in de lucht en mag zich verheugen in ruim 3000 unieke lezers. We gaan dus lekker en laten dagelijks meer mensen kennis maken met al die bijzondere verhalen, die uit onze sport zijn op te tekenen.

Triathlon voelde bij mijn eerste deelname in 1984 in Steenbergen meteen als een warm bad. Hoewel al lang niet meer actief als triatleet, voelt het bad nog altijd lekker op temperatuur. Dank aan iedereen voor het steeds weer bijvullen van dat badwater.

Is er dan helemaal geen nieuws vandaag? Nou toch een beetje. Mooi voorbeeld van reacties is een mail van Casper van den Burgh, één van mijn helden in de jaren negentig. Hij schrijft: Hoi Wim, met veel plezier lees ik je dagelijkse stukjes. Omdat er ook door triatleten in het zwembad in de winter mooie prestaties worden geleverd wil je attenderen op de tijden van Bob de Vries afgelopen weekend bij de NK masters in Maastricht. Op de 1500 meter zwom hij in de 50+ klasse een Nederlands record vann 18.10 minuten, da’s bizar hard. En op de 800 meter kwam Bob tot 9.27, ook fantastisch. Mocht er ruimte zijn kan je het mogelijk melden in je volgende WTJ. Ga zo door en groet, Casper.

Snappen jullie nu waarom het zo leuk is om iedere dag zo’n WTJ te maken? Ik groet jullie met mijn vierhonderdste. En zet er eenmalig onze namen onder.

Een lieve groet aan alle WTJ-fans,

Ruud en Wim

 

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.