UIT DE OUDE DOOS-HOLTEN 1994

In de beginjaren had Holten nog moeite een vaste datum te vinden. Soms half augustus dan weer begin juli en in de editie 1994 dus op 23 juli. Ogenschijnlijk had de organisatie minder moeite om in de zomervakantie vrijwilligers te vinden dan andere triathlonwedstrijden, want Holten zat vaak helemaal vrij. Los daarvan kwam de landelijke top graag naar Holten ook al werd er nog lang van zwembad Twenhaarsveld gebruik gemaakt. Je ziet het aan de zwemtijden, in die jaren werd in Holten nog gewoon 1000 meter gezwommen. De kwart SPC was tevens het afdelingskampioenschap Oost wat in dit geval dus door overall-winnaar Eimert Venderbosch werd gewonnen. In die tijd was er nog een buitenlander te bekennen. De kilometer zwemmen was in het voordeel van Edwin van Dort en John Aalbers, die tot in lengte van jaren kunnen zeggen dat zij ooit op het podium van de hoofdwedstrijd in Holten stonden. Let op de lage klassering van Henri Kiens, maar dat heeft alles te maken met het feit dat de Eibergenaar na deze race zijn schoenen aan de wilgen (of in dit geval in een ton) hing (wierp).

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.