Discovery triathlon Cape town; Klamer 4e


CAPE TOWN – Triatlete Rachel Klamer is het post-Olympische seizoen goed begonnen. Ze werd vanmiddag vierde in de eerste World Cup wedstrijd van het jaar. In het Zuid-Afrikaanse Cape Town lag ze de hele race rond die positie. De wedstrijd werd gewonnen door de Britse Lucy Hall voor haar landgenote Jess Learmouth. Het Britse duo was zoals wel vaker na het zwemmen van de rest van het veld weg gereden en bleef buiten schot. In de strijd om het brons kwam de Japanse Ai Ueda nog langszij de Nederlandse troef. Klamer was samen met de Nederlandse ploeg al drie weken in de Namibie in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor Nederland een belangrijk jaar want de WK-finale is in september in Rotterdam. De tweevoudig Olympier was na afloop tevreden wetende dat haar grote vorm nog moet komen.

De feeststemming werd verhoogd toen later deze middag Klamers vriend Richard Murray de zege greep bij de mannen. Ondanks een tijdstraf van tien seconden was Murray, die meetrainde met de Nederlandse ploeg, te sterk voor zijn landgenoot Henri Schoeman in Rio nog goed voor brons en het jonge talent Wian Sullwald.

De Nederlandse mannen waren zeer actief in de wedstrijd. Met name bij hjet fietsen deden Marco van der Stel en Jorik van Egdom er alles aan om het veld uiteen te trekken.

Als tweede begon Van Egdom aan het lopen, maar hij had klachten rond het middenrif. “Na 500m steek aan beiden kanten boven. Buik volledig op spanning. Daardoor kortademig en niet vooruit te branden. Lopen zit er wel in, komt er later dit seizoen nog uit”.

Beste Nederlander was nu Van der Stel op een veertiende plaats.
*Eindtijden vrouwen later*

Zaterdag 11 februari: World Cup Olymp. Afstand triathlon, Cape Town (RSA)
750 m. zwemmen-20 km. fietsen-5 km. lopen
Mannen:
1.Richard Murray (Rsa) 51.33
2.Henri Schoeman (Rsa) 51.41
3.Wian Sullwald (Rsa) 51.56
4.Raphael Montoya (Fra) 52.05
5.Lukas Pertl (Oos) 52.08
6.Lukas Hollaus (Oos) 52.11
14.Marco van der Stel 52.29
24.Menno Koolhaas 53.17
26.Jorik van Egdom 53.51
Vrouwen:
1.Lucy Hall (Gbr)
2.Jess Learmouth (Gbr)
3.Ai Ueda (Jap)
4.Rachel Klamer
16.Kirsten Nuyes
18.Jeanine Kocken

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.