Marleen Honkoop – review Athlights

Triatlete Marleen Honkoop

Afgelopen weken heb ik de Athlights ontvangen en uitgeprobeerd . Dit is wat ik ontving:


Normaal gesproken loop ik altijd met een LED armband om zichtbaar te zijn in het donker. Verlichting is onmisbaar voor een hardloper. Het nadeel van de armbanden vind ik echter dat ze óf afzakken (en niet kleiner te maken zijn) óf je de batterijen niet kunt vervangen.

De lichtjes zijn gemaakt voor wandelaars, hardlopers en fietsers en zijn de kleinste ter wereld .
In de verpakking zitten 2 lichtjes en 2 magneten. In elk lichtje zitten 2 CR927 knoopcel batterijtjes (kosten €4,85 voor 5 stuks bij Bol.com) en zijn makkelijk te vervangen door het lichtje open te draaien. De batterijen gaan circa 40 uur mee.
Door aan het lichtje te draaien, zet je het aan. Dit levert een helder knipperend wit/rood lichtje op.

Ik heb de lichtjes een aantal maal geprobeerd met lopen. Bevestiging gaat gemakkelijk met de magneet en kan dus overal op je kleding. Ik heb het zowel geprobeerd aan de buitenkant van mijn enkel aan mijn tight, voorkant, achterkant  en bovenarm van mijn hardloopjasje.
Ik heb het niet geprobeerd, maar het lijkt me niet zo handig om het vast te maken op een plek waar je arm bijvoorbeeld langskomt, omdat dit het risico vergroot dat je het lichtje verliest.
Ook heb ik het geprobeerd met fietsen op mijn rugzak.

De lichtjes blijven goed zitten en je merkt er niets van, ze zijn erg licht. Ik vind de zichtbaarheid ruim voldoende en ze blijven goed functioneren als het regent.
Het enige nadeel vind ik dat je ze gemakkelijk kwijtraakt, juist omdat je ze niet voelt zitten en ze zo klein zijn.  Inmiddels plakken ze bij mij op de koelkast, zodat ik ze minder snel kwijt raak.

De Athlights kosten per verpakking (2 lichtjes) €12,95 en zijn verkrijgbaar via
https://www.athletesportsworld.com/athlight-led-safety-light.html

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.