Betere fietspositie dankzij Bioracer Motion

Team4Talent was uitgenodigd bij Bioracer om kennis te maken met de nieuwe ontwikkelingen van het bedrijf.

Deze noviteiten waren op het gebied van kleding, het pand en Bioracer heeft ook een zeer geavanceerde tool ontwikkeld om te kunnen zoeken naar perfecte positie op de fiets. ‘Opvallend om te zien hoe ver de fietskleding dit seizoen weer is doorontwikkeld. Ik dacht dat de rek er wel zo’n beetje uit was’, vertelt Mark Oude Bennink na afloop van het bezoek.

 

In het Belgische Tessenderlo klommen Mark Oude Bennink, Youri Severin en Wouter Duinisveld ook op hun Canyon Speedmax. Met de juiste opstelling van camera’s en sensoren kan Bioracer je laten zien welke positie het meest aerodynamische voordeel oplevert. Met eigen ontwikkelde software kan Bioracer het frontaal oppervlak van de atleet meten. Als je dit combineert met een onderzoek naar de mogelijkheden en beperkingen van je eigen lijf, krijg je jouw perfecte tijdrithouding.

Mark legt uit: ‘Bioracer heeft software ontwikkeld waarmee je het frontaal oppervlak van de fietser kan meten. Door dit oppervlak te verkleinen ben je aerodynamischer en verbruik je minder vermogen. De software berekent real time het vermogen dat je in die positie nodig hebt voor een vastgestelde snelheid. Zo wordt het duidelijk hoeveel wattage het bijvoorbeeld extra kost om je bidon te pakken en hoeveel invloed het heeft om je hoofd geforceerd lager te houden. Dit blijkt bij mij mee te vallen, maar is voor iedereen anders’.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.