Duin duathlon- en triathlonweekend 27 en 28 mei 2017 – bomvol spectakel!

 

Uniek is bij voorbaat het Duintriathlonweekend; niet alleen het Nederlands Kampioenschap Duathlon lange afstand, maar ook het Belgische Kampioenschap Duathlon Lang zal op zaterdagmorgen worden bestreden. Aangezien onze Zuiderburen befaamd zijn om hun traditie in de duathlonsport, gaan zowel de dames- als de herenserie, waar de Belgen rechtstreeks strijden tegen onze duathlontoppers, een mooi spektakel opleveren.

De zaterdagmiddag is gevuld met jeugd- en junioren triathlon en tevens is een aparte serie voor basischolieren ingepland.  Nieuw dit seizoen is dat de jeugd- en juniorenwedstrijden een stayerwedstrijd zullen doen. Voor de junioren is de Duin Triathlon ook een selectiewedstrijd voor het WK in Rotterdam dit jaar.

Op zondag vanaf 9.30 uur zullen er maar liefst 9 series gestart worden. De eerste serie is een open serie over de Olympische Afstand. De rest van de dag zal worden gestreden over de sprintafstand.
Een open serie en een trio-serie gaan de kwalificatieserie voor het WK 2017 voor agegroupers vooraf.

Vervolgens is het de beurt aan de tweede divisie dames en heren.

De vrouwen en mannen van de eerste divisie sluiten het Duin triathlon-weekend af.

Inschrijven is  mogelijk via

http://https://start-2-finish.nl/duathlon-almere/

of

http://https://start-2-finish.nl/triathlon-almere/

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.