Een engeltje op de schouder -WTJ 425

 

WOENSDAG – Er kan weer gecommuniceerd worden met het zuiden, zo schreef ex-Brabander Ruud de Haan vandaag op zijn Facebook. Ik kon een glimlach niet onderdrukken. Waar Trump een muur tussen USA en Mexico wil, zo ligt er gedurende vier dagen in het jaar een symbolische barrière tussen het Nederland boven de rivieren en hetgeen eronder ligt. Ik hoor tot de laatste. Vier dagen mogen de teugels los. Vanaf vandaag mogen we weer naar die andere vreemde kostgangers (lees politici in campagnetijd) luisteren.

Nieuwe elementen aan bestaande sporten toevoegen. Het is in de triathlon gebeurd met relay, ploegentijdritten en andere varianten. De wielrennerij beseft ook dat er zo nu en dan wat moet veranderen. Er komt een driedaagse koers in Limburg: de Hammer Series, georganiseerd door wielerploegen. Meest opvallende daarin is zeven keer de beklimming van ’s lands hoogste berg: de Vaalserberg. Nieuwe uitdagingen, daar wordt geen sport slechter van.

Niemand zal er wakker van liggen maar niet Daniel Lewis, maar Matt Slee won de Australische Tweed Coast Enduro 2017. Lewis viel uit, maar stond wel bovenaan de uitslagenlijst. Daar is bij de vrouwen gelukkig de naam van Marion Tuin blijven staan. Over haar geen twijfel.

En dan was het de bedoeling om vanavond al voor te beschouwen op de WTS-race in Abu Dhabi, op de Ironman Nieuw-Zeeland met Yvonne van Vlerken veertien dagen na Wanaka opnieuw op een hele en op het NK wintertriathlon.

Maar het was even een avondje waarop de dingen iets anders liepen, dan je hoopt. Het was even pats-boem op een kruising. Gelukkig bleef het bij blikschade en daarom treuren moet je nooit doen. Maar het is wel de reden dat jullie het met een korte aflevering moeten doen. Vastentijd hè. Maar geen nood: morgen komen we met alles wat er komend weekeinde aan tri- en duathlon te doen is terug in de 426e in de reeks.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.