Günter Gies – wie is deze triathlon-alles-doener?

Velen zullen hem zijn tegenkomen bij wedstrijden in België en Nederland, immer goedlachs en inmiddels vloeiend Nederlands sprekend en schrijvend. Hij doet aan triathlon, werkt bij de politie in Bonn, woont in Middelburg, heeft een eigen bedrijf en organiseert een wedstrijd.
trikipedia.nl sprak met Günter Gies:

 

Günter Gies, 56 jaar

In 2002 ben ik ,samen met mijn vrouw Fabiola, verhuisd naar Middelburg, Zeeland omdat wij verliefd raakten op Nederland en Zeeland.

Mijn vrouw werkt in de bibliotheeksector in Zeeland.

Ik ben nog steeds werkzaam bij de politie in Bonn, Duitsland als plaatsvervangend hoofd van de ict afdeling, (geen politieambtenaar).

Pas in 2005 ben ik überhaupt met sport begonnen, toen werd ik lid van de Tourafdeling van ZRTC Theo Middelkamp en zij leerden mij fietsen in groepsverband.

Tegelijkertijd begon ik in Duitsland met hardlopen en zwemmen bij PSV Bonn Triathlon (www.psv-bonn-triathlon.de)

Mijn eerste triathlon (een achtste) deed ik in 2006 in Kamperland. 2007 mijn eerste olympische afstand, mijn eerste derde was (natuurlijk) in Oud Gastel, mijn eerste halve was de ironman 70.3 in Antwerpen in 2009. Tenslotte mijn eerste hele in 2011 de Ironman Switzerland.

Mijn eerste marathon liep ik 2009 in Rotterdam, en mijn eerste Ultra was de 60 van Texel in 2013.

Ik start überhaupt heel graag bij wedstrijden in Nederland en Belgie. Zo start ik bijvoorbeeld sinds 2007 ieder jaar in Knokke bij de Zwintriathlon, dit jaar voor de 11e keer, tenminste als ik een startplaats weet te bemachtigen 😉 en was al meerdere keren in Oud Gastel. Ook in Stein ben ik al gestart natuurlijk 😉 Toen was het een heel erg koude en natte editie.

Ik stond in NL ook al in Woerden, Vlissingen, Spijkenisse, Zandvoort, Horst aan de Maas en in B in Deinze, Boerekreek, Retie, Geel, Oostkerke aan de start.

En natuurlijk ook bij the one and only marathon, de kustmarathon.

2007 stapte ik in het bestuur van de Club PSV Bonn Triathlon en in de organisatie van de Bonn-Triathlon (www.bonn-triathlon.de) , die door onze club wordt georganiseerd. Veel jaren heb ik zo het beleid van onze club mee bepaald en ook in de organisatie van de Bonn-Triathlon speel ik een verantwoordelijke rol.

De Bonn-Triathlon wordt dit jaar voor de 27e keer georganiseerd en is heel populair. Er wordt 3,8 km stroomafwaarts in de Rhijn gezwommen, dus voor iedereen een besttijd 😉 Gestart wordt vanaf een veerboot en dat, en natuurlijk de goede organisatie 😉 maakt de triathlon zo bijzonder.

2011, 2012 en 2013 heb ik samen met Joachim Sommershof (hoofd organisatie Bonn-Triathlon) de actie fit4bonn (www.fit4bonn) in het leven geroepen. Wij hebben met z’n tweeën sporters intensief begeleid, die nog nooit eerder een triathlon hadden gedaan, met het doel, de Bonn-Triathlon te finishen. Die actie was een succes en heeft de Club heel veel nieuwe leden gebracht. Sporters moesten voor dit programma „solliciteren“ en wij hebben ieder jaar een groep mensen gekozen en begeleid.

2012 heb ik samen met Joachim Sommershof het bedrijf www.gieSom.com opgezet. Wij organiseren trainingskampen, workshops en touren rondom triathlon. Ieder jaar gaan we met een steeds grotere groep naar Mallorca om te fietsen. We hebben al een tocht naar de Mont Ventoux gedaan en dit jaar gaan we met gieSom.com naar de Alpe d’Huez.

2016 heb ik voor de tweede keer een hele triathlon gedaan (Challenge Roth) maar dit jaar heb ik een ander doel. Ik will de Müritz-Lauf in Duitsland doen. Dat is een ronde om de Müritzsee van 75 km.

Een maand geleden ben ik uit het bestuur van de PSV Bonn Triathlon gestapt, om jongere leden meer te laten doen. Ik blijf wel nog verantwoordelijk bij Bonn-Triathlon, dus ik kan het blijkbaar niet helemaal los laten 😉

 

gieSom Trainingslager Mallorca 2016

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.