Klamer vierde, emotionele Hewitt draagt zege op aan Laurent Vidal

Een emotionele Andrea Hewitt wint Abu Dhabi (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Vrijdagmiddag trokken de vrouwen het World Triathlon Series seizoen op gang in Abu Dhabi. En het werd meteen een beklijvende wedstrijd, met een snel loopnummer, een superspannende spurt én een bijzonder emotioneel winnaarsinterview. De Nieuw-Zeelandse Andrea Hewitt won voor het eerst sinds 2011 nog eens een WTS-manche. Andrea droeg haar overwinning op aan haar overleden partner Laurent Vidal. Rachel Klamer zorgde voor de kers op de taart met een knappe vierde plaats.

Zonder Gwen Jorgensen (zwanger van haar eerste kindje), Nicola Spirig en Flora Duffy kregen we in Abu Dhabi vrijdag een erg open wedstrijd. Tijdens het fietsen probeerde de Amerikaanse Kasper weg te geraken, maar haar voorsprong was nooit groot genoeg om aanspraak te maken op en dichte ereplaats.

Klamer in de kopgroep (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Het was Rachel Klamer die in de laatste 10 km lopen het tempo aangaf. De Nederlandse vormde samen met Andrea Hewitt, de Oostenrijkse Sara Vilic en de Britse Jodie Stimpson een kopgroep van 4. Halfweg moest Klamer met steken afhaken en zo kregen we een eindstrijd met drie. Stimpson zette in de laatste kilometer nog een aanval in. Viliv moest passen en Hewitt moest ook een paar meter laten op Stimpson. Maar Andrea staat bekend om haar spurtcapaciteiten en snelde in de laatste rechte lijn nog nipt voorbij de Britse.

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

Voor Hewitt was het een zeer emotionele overwinning, die ze in haar post-race interview opdroeg aan de overleden Franse atleet Laurent Vidal, een waar kippenvelmoment. Een ander mooi moment was toen Stimpson in volle loopfinale een flesje water doorgaf aan Hewitt.

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

Results Elite Women 2017 ITU World Triathlon Abu Dhabi Triathlon.org

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.