Even kontakt met de Squadra-boys Marco van der Stel en Menno Koolhaas na Abu Dhabi

Met http://http://squadratriathlon.nl/community/ als adverteerder hebben we korte lijntjes met hun atleten Menno Koolhaan en Marco van der Stel. Vanavond dus maar even hun verhaal van vandaag opgetekend.

Als eerste Menno Koolhaas, goede wedstrijd, 16e binnen, maar DQ door verkeerd parcours:

“Zwemmen ging op zich best goed begin was wel moeizaam, ik zwom al eerste achter de grote groep aan. Zoals iedereen weet, sneed ik een klein stukje af, ik ging achter Baker aan die hetzelfde deed. T was niet eens een meter en ik heb er niks mee gewonnen of zo, maar het is dom en en stom en ik had het zeker niet moeten doen maar in in een split-second maak je beslissingen en dit was duidelijk de verkeerde. Fietsen kwam ik in de groep met Mola en Murray en hierin werd mega hard gereden. Het parcours was loodzwaar en de een na de andere topper werd gewoon zoek gereden. Na 40 loodzware kilometers begon ik rustig met lopen, dit was het plan om daarna het tempo door te trekken. Dat plan werkte en al snel liep ik rond plaats 16. Nog met een spannende strijd met Marco gevoerd. Dan wordt je 16e in je 2e wts, die echt als loodzwaar is bevonden door iedereen, maar dan hoor ik na de finish van coach Louis dat ik DQ had gekregen. Dan zakt de grond wel even onder je vandaan en dat is het enigste wat je kan doen is, gewoon janken! Wel ben ik trots op dit resultaat. Want ook al was ik wel gewoon goed gelopen bij uitgaan van het water, was ik ook gewoon 16e geworden en had ik flink aantal punten erbij gekregen. Niks aan te doen. Nu dinsdag op naar Alicante voor 3 weken trainen en dan is Etu Las Palmas weer de volgende?

Marco van der Stel zat met zwemmen en fietsen in de kopgroep, zijn relaas:

“Zwemmen was perfect, stond links buitenkant en was de voorkant van de linkse punt.. op de fiets meteen in het rood en eigenlijk altijd rood gebleven.. een na de ander ging er af en paar keer randje overgeven..
Lopen was na het fietsen zeer zwaar en met last van mijn rug en tegen kramp aan in rechter bovenbeen een verademing op de finish te zien en 17e te worden!
Het gaat de goede kant op”

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.