Yvonne van Vlerken haar verhaal over de DNF in Ironman Taupo.

Zoals we inmiddels gewend zijn van Yvonne volgt kort na iedere race even een moment van contact. Onze top-ambassadrice op het lange werk startte binnen 14 dagen op haar tweede hele triathlon, maar haalde de finish niet:

Hoi Ruudje, even een verklaring ?

Ben echt super happy met mijn zwemmen, normaal krijg ik van “supervis” Meredith 8-9 minuten, het waren er nu maar 6 en dat met mega zware omstandigheden.

Het gehele parcours werd je heen en weer gegooid, was echt heftig. De hele week wind stil en een vlak meer, nu ja ben happy dat ik met meiden zoals Carrie Lester & Emma Bilham uit het water ben gekomen, normaal geven ze me bijna 4 minuten.

Echt happy daarmee, het fietsen ging goed voor de eerste 90 km. daar heb ik echt veel werk verricht. De laatste 50 km. heb ik echter weer zo enorm diep moeten gaan. Het hielp zeker niet dat ik 1x mijn voeding bij de special needs niet heb gekregen, door een bij of wesp weet ik veel gestoken werd, verkeerd ben gereden.

Dat kostte me daarna veel energie  om het gat weer dicht te rijden ? Mijn wedstrijd hardloopschoenen verdwenen waren de week ervoor en ik nu in een model rennen moest, wat niet zo werkte, mega blaren al in de 1e van 3 ronde voelde ik ze komen. Het was gewoon alles een beetje te veel en zo stond ik bij km. 30 met een lege energie tank en helaas verdraag ik geen dingen die ik niet gewend ben.

Teleurgesteld ja, maar wel heel happy met mijn zwemmen.

Nu lekker naar huis en het weekend erop een bezoekje in NL incl. http://www.triathlondiscovery.nl
Verheug me er al op!!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.