Zwemloop Bodegraven; Stemmen op Kim; Mooloolaba; Saipan; Buenos Aires; Concetta – WTJ 435

Kim de Vor

MAANDAG – Later op de zondagavond  toen het ook in Bodegraven voldoende was afgekoeld, kwamen de uitslagen van de zwemloop toch nog los. Het mooie weer leverde op de zondagochtend ook goede tijden op. Aan het begin van het seizoen ook vaak nieuwe gezichten, want atleet Bart Witzier roept bij mij niet direct een ‘o ja, die’ op. Hoewel Andy Koolmees de man uit Gouda tipte was het toch best een verrassing. Hij klopte Luc Steijvers en de man met de meeste ervaring Leon van der Wilde. Bij de vrouwen prolongeerde Kim de Vor haar zege van 2016. De 29-jarige Bodegraafse is bij het grote publiek wellicht ook niet zo bekend, maar dat kan snel veranderen. Kim heeft zich namelijk opgegeven als kandidate voor het TV-programma Expeditie Robinson. Daar heeft de atlete/waterpoloster wel zo veel mogelijk stemmen voor nodig. Dat kan nog tot 20 maart via de volgende site www.expeditierobinson.nl/profile/1009 Wij hebben het alvast gedaan Kim!

Kim klopte zondag  Ingrid Eelkema. Cora Hesselman werd derde. Karim Alders was op de korte afstand de snelste bij de mannen voor routinier Arnoud van Garderen. Danielle Vermeulen won voor het tweede jaar op rij de 500/5-combinatie. Op de allerkortste afstand waren Bjorn Rijkaart en Liv van der Kraan wederom de besten. Ook dat zijn waterpoloërs bij BZ&PC.

Even een uitstapje buiten de wedstrijden om, want in Zeist werd zondag al het bewijs geleverd dat triathlonbeurzen bestaansrecht hebben. Triathlon Discovery 2017. Ruud ging er namens trikipedia.nl heen en was beslist onder de indruk. Alles speelde zich bovendien af op het KNVB-terrein, waaruit blijkt dat zelfs voetbal en triathlon goed samen kunnen gaan. Eén van de hoogtepunten was natuurlijk de komst van Yvonne van Vlerken, koud terug van Down Under maar zondag kon ze zich lekker opwarmen in de lentezon onder de Zeister bossen. De seminar van Alex Bok van Cobb Zadels samen met trouw berijdster Yvonne was bijzonder geslaagd. Alex moest daarna line recta naar Azië en dat niet om een finishlint vast te houden. We gaan nog veel vernemen van Cobb Zadels. Verder op de beurs de Tri-Run wetsuit testdag, een wattage clinic, bike fitting, de presentatie van Hoka One One en hardlopen op wattage.

De tweede World Cup-race van het seizoen in Mooloolaba is een beetje aan ons voorbij gegaan. Zonder Nederlandse deelname is de interesse natuurlijk wat lauwtjes.   Voor de volledigheid vermelden we de winnaars: Luke Willian en Emma Jackson. Een groot overwicht van de Ozzies en Kiwi’s. En die Nederlands klinkende triatletes Nicole van der Kaay en Nathalie van Coevorden finishten respectievelijk vijfde en negende. In Sarasota werd ‘Rotterdam-winnares 2016’ Claire Michel (Belgisch Olympiër)  in het open Amerikaans sprintkampioenschap zesde.

De 70.3 van Saipan was ook zaterdag. Veel minder sterk bezet dan in een andere archipel even verderop (Subic Bay), maar wel met Nederlandse deelname. De 28e plaats bij de mannen ging naar Cheung Tsja Ming, vast met Aziatisch bloed in de aderen maar wel onder Nederlands paspoort. Aangezien wij in mensen denken en niet in nationaliteiten of religies hoort Cheung er gewoon bij. Hij werd er trouwens zesde bij de M35 mee. De winst ging naar de Koreaan Lee Kwang Hoon en bij de vrouwen won zijn landgenote Choi Suk Hyeon, die bij de finish nog energie over had om het dansje van Psy – Gangnam Style uit te voeren.

In Buenos Aires was het trouwens niet de primeur, maar de tweede editie van de 70.3 Ironman, want we kunnen ons allemaal nog de vijfde plaats van Sofie Goos herinneren nog onwetend van wat haar te wachten stond. Opnieuw een mooi veld daar met ‘Colonel’ Lionel Sanders als winnaar. Nogmaals: let op die man in Kona in oktober. De Amerikaanse Belg Rodolphe von Berg jr. werd tweede. Zijn vader was ook een zeer sterke triatleet/edelman. Derde werd Ironman Maastricht-winnaar Igor Amorelli en beste vrouw was Haley Chura. Topmodel en triatlete Ariane Monticelli werd derde. Natasja Batenburg ging niet van start, dus bleef onze vertegenwoordiging beperkt tot de Arubaanse Monica Brinkenberg, die 77e bij de vrouwen werd en vijftiende bij de F40.

Ariane poseert mooi, maar in Nederland kan dat ook. Dat prijzen – zoals de bokaal horende bij een derde plaats op de Ironman Maastricht – nog veel mooier worden als je de juiste stylist, fotograaf én een charismatische triatlete bij elkaar zet is bewezen met een prachtplaat van Concetta Pichierri. Eigenlijk zijn woorden overbodig. Alle credits aan Bert Bosch overigens.

Morgen weer verder, want ik mag vanavond notuleren bij de vergadering van de triathlonorganisatie Oud Gastel. Ook leuk.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.