Sarissa de Vries over haar trainingskamp op Lanzarote en haar komende seizoen

Sarissa de Vries, Fusion Sports atlete, doet verslag van haar trainingskamp op Lanzarote en haar doelen voor 2017.

 

Tijdens de Carnavalsvakantie ben ik samen met nog een aantal EDOsporters op het vliegtuig gestapt naar Lanzarote voor een trainingskamp. Lanzarote is een van de Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Marokko. Tien dagen lekker trainen in de zon.

Lanzarote staat bekend als een echt triathloneiland. Naast de Ironman en Ironman 70.3 die jaarlijks wordt georganiseerd verblijven veel internationale atleten een of meerdere weken in de winter op dit eiland om het Europese slechte weer te ontwijken. Hoewel ik al veel verhalen over Lanzarote gehoord heb, was ik er zelf nog nooit geweest. Dus het was hoog tijd eens een kijkje te nemen.

Samen met Edo van der Meer, Claudia Striekwold en Sander Smeets stapte ik op donderdagmiddag op het vliegtuig vanaf Eindhoven. Met het geluk dat Edo hier al vele malen geweest is, hadden we de ideale reisgids mee. Bij aankomst zijn we met de huurauto naar de andere kant van het eiland gereden. We hadden een appartementje in Caleta de Caballo, vlakbij het meer bekende club La Santa.

Bij aankomst in het appartement hebben we gelijk onze loopkleding aangetrokken voor een korte shake out run. Vanaf het appartement liepen we zo de gravelpaden op langs de kust in korte broek en shirt, heerlijk! De volgende dag stapten we de fiets op voor een duurrit. Dit was de eerste echte kennismaking met het eiland en een test of de verhalen klopten. Wind? Check. Zwarte lava? Check. Goede wegen? Check. Lekker weer? Check. Heuvels? Check. Nog meer wind? Check. Vriendelijke automobilisten? Check. Alles wat ik gehoord had over Lanzarote klopte als een bus. Een paar uur later kwamen we blij en voldaan weer terug.

’s Middags gingen we weer naar de andere kant van het eiland voor boodschappen, en een duik in de zee voor een korte zwemtraining. Voor de eerste keer van dit seizoen weer het wetsuit aan en dat was prima te doen met deze temperaturen. We zwommen een baaitje in en terwijl we stonden te wachten tot onze groep compleet was zagen we nog een groep triathleten aan komen zwemmen. Dit bleek Javier Gomez met zijn trainingspartners te zijn. Terwijl zij weer vertrokken voor een intervalset probeerden Edo en ik stiekem nog even aan te haken om te kijken hoe lang we het zouden volhouden. Dit was niet zo lang en al snel dropen we weer af terug naar onze handdoeken waarna we een lekkere pizza zijn gaan eten. Ook de volgende dagen stonden in het teken van lekker trainen.

 Lange duurritten, verschillende soorten looptrainingen en zwemtrainingen in de zee wisselden elkaar af en ook aan gezelligheid kwamen we niks te kort. Monopoly met een groep fanatieke atleten kan dan opeens een behoorlijk spannend spel worden. Af en toe vonden we nog wat andere Nederlanders op het eiland waarmee we wat trainingen konden combineren en na een week sloot ook Robert de Korte zich bij ons in het huisje. Hartstikke leuk! Natuurlijk moest er tussendoor gewoon gewerkt worden aan de schema’s van de atleten die Edo, Robert en ik coachen. Gelukkig hadden we goed internet zodat de atleten thuis ook gewoon hun trainingsschema konden uitvoeren.

Na 10 dagen trainen met meer dan 650 fietskilometers in de benen en de nodige loop en zwem trainingen keerden Claudia, Sander en ik weer tevreden huiswaarts. Edo en Robert blijven nog wat langer met weer wat andere atleten. Voor mij staan nu de eerste wedstrijden op de planning.

Aanstaande zondag staat mijn debuut bij de duathlon series op de planning in Hilversum. Verder zal dit jaar voor mij weer een combinatie zijn van korte wedstrijden (eredivisie en rbr-series) en lange afstand wedstrijden. Zo staan er 5 NK’s op de planning (Halve Nieuwkoop, OD Amsterdam, Sprint Rotterdam, Hele Almere en Duathlon Spijkenisse) wat al een hele uitdaging op zich is. Internationaal zal ik me proberen te laten zien bij Challenge Geraardsbergen en Challenge IJsland (beide halve afstand) en misschien nog een derde internationale race, maar het grote doel wordt toch wel de hele van Almere die dit jaar naast NK ook geldt als EK. Ik denk dat ik in Lanzarote in ieder geval een mooie basis heb kunnen leggen voor aankomend seizoen. Laat 2017 maar komen.

Groetjes, Sarissa (atleet en EDOsports coach)

Twitter: https://twitter.com/sarissadevries
Strava: https://www.strava.com/athletes/7983608

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.