Honger; Rico; Rinus; Paul; Super League; Staphorst; Holtenaren; Triathlon Experience – WTJ 438

 

DONDERDAG – Er zijn uiteraard wel eens dagen dat ook deze redactie prioriteiten moet stellen, al weten we dat de honger naar dagelijks triathlonnieuws groot is. Vandaag was het zo’n after-elections-day waarop journalisten niets anders doen dan analyseren hoe het politieke landschap er de komende jaren uit kan komen te zien. En, hoewel sport een passie is, komt ook ondergetekende daar niet onderuit.

Net als de lijsttrekkers was het ook voor het journaille een tropentijd van lange dagen, korte nachten. Met dank aan het rode potlood, want daardoor duurde het tot ver na vieren vooraleer we de laatste uitslagen binnen kregen. Het had veel weg van een Ironman volgen in een andere tijdzone.

Vandaag was dan wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven nog voor een ondernemersbijeenkomst in mijn dorp. Of we het maar even aan elkaar willen praten. Wat een geweldig leuke vent is dat trouwens, die Rico. Ik kende hem al wel een beetje, maar had nog nooit een presentatie/lezing van hem bijgewoond. De man is 27 jaar, gaat helemaal op in zijn sport maar weet dat ook feilloos te vertalen voor de aanwezige ondernemers in de zaal. Mocht u nog eens een inspirerende spreker zoeken? Zoek niet langer en boek Rico.

Overdag nog bij een boekpresentatie van Rinus Israël geweest en met Willem van Hanegem staan kletsen. Wat bleek? De Kromme was vorig jaar aandachtig toeschouwer van het WK Rotterdam geweest. Zoiets verwacht je niet hè?

Over Rotterdam gesproken. Speaker-icoon Paul Kaye is deze zomer niet alleen voor de Ironman Maastricht in Nederland, hij keert in september ook terug voor dat wereldkampioenschap, The Grand Final. Goede keuze van de ITU, althans in Limburg doet onze Zuidafrikaanse collega het voortreffelijk. Druk baasje, dat wel.

Weer een kort nachtje, want morgenvroeg gaat het spektakel in Hamilton van start. Iemand vroeg waarom er nog geen vrouwen aan de start staan. Terechte vraag, want emancipatie staat vanaf het prille begin hoog in het vaandel van onze sport. We hebben begrepen dat de tweede editie van de Super League Triathlon wel een vrouwelijk topveld gaat aantrekken, nu experimenteert men enkel met de mannen. Afstemmen om 6.30 uur voor de eerste live uitzending op Eurosport!

En weer een wedstrijd bij. In Staphorst wordt op 6 mei voor het eerst sinds zes jaar weer een triathlon. Op de noordelijke Veluwe kunnen de deelnemers kiezen uit een kwart of een 1/8e triathlon. Het evenement is een samenwerkingsverband tussen Bos Bedden Loopgroep AG’85, Wieler Toerfietsclub Staphorst, reddingsbrigade Staphorst en zwemvereniging De Nieuwe Slag. Ook trio’s kunnen meedoen. Epicentrum van deze triathlon is het zwembad met die bijzondere naam De Broene’eugte. Succes organisatie en welkom terug!

Het is al weer even geleden en we hadden een leuke foto van Rachel Klamer met het Holtense triathlonteam. Maar dat ook de resultaten van deze recreatieve groep zo goed waren? Dat wisten we niet. Op de kwart afstand werden Niek Zweers en Jelte Jansen 8e en 9e. Op de sprint afstand was er een gedeelte vierde plaats voor Dylan Spenkelink en Niels van Coeverden. Net buiten de top tien vielen Yannick Mijsters op een dertiende en Koen Onderwater op een 22e plaats. De Holtenaren hadden veel last van de hitte bij een temperatuur van 28 graden al is het in hun eigen Holten vaak niet veel frisser.

De Herzog Triathlon Experience Nieuwegein komt eraan. Het is drie dagen Hamilton, er is de eerste wedstrijd in de Run-bike-run Series in Hilversum. Wij gaan ons niet vervelen. Morgen voorbeschouwen en een reportage van de eerste dag in de Super League

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.