Blessure Marten van Riel; Rachels nieuwe plannen voor 2017; atletiek- en trailnieuws – WTJ 443

 

WOENSDAG – Met dank aan Maastricht. De extra slots verleggen het nieuws van de ene stad naar de andere als het gaat om triathlonnieuws. En uiteindelijk is het allemaal weer relatief als er in Londen weer een idioot doorslaat. Nota bene met een groep Bergse scholieren als getuige. Laten we één ding afspreken: dit soort terreurdaden wennen nooit, we zullen dit blijven verachten. Verzin iets beters dan weerloze slachtoffers maken! Kom op zeg!

Marten Van Riel (foto: Mario Vanacker)

Snel naar de sport. In Rio kwam de grote doorbraak van Marten van Riel, zesde op de wedstrijd die er toe doet. Ik had de sympathieke Belg eigenlijk al op het podium geplaatst op het WK in Rotterdam,  maar Marten zit zwaar in de lappenmand met zijn kwetsuur aan het heiligbeen. En dat komt de Belg, die natuurlijk alles op de volgende Olympische Spelen zet, helemaal niet goed uit.

Voor wie het er allemaal stukken beter uit ziet, is Rachel Klamer. Wat moet dat prettig zijn dat als je als koppel topsport kunt bedrijven. Zit het de één keer tegen, dan is er altijd nog de ander. Afgelopen weekeinde kon Rachel met volle teugen genieten van het volmaakte optreden van vriend Richard Murray. En binnenkort mogen ze samen weer aan de bak in de volgende World Triathlon Series. Over Rotterdam houdt Rachel zich voorlopig op de vlakte al vindt ze het wel prettig dat er zo veel mogelijk supporters langs de kant staan tegen die tijd. Verder wordt het post-Olympische seizoen er ook eentje van ‘tijd voor andere dingen’. Ontspannen een XTerra-wedstrijdje doen  in Zuid-Afrika bijvoorbeeld en dan gewoon derde worden. Of straks begin juni, meedoen aan een halve in Samorin. Het bijprogramma, zeg maar, van het EK aldaar. Rachel en Richard doen allebei mee in de Slowaakse stad. Het wordt voor beiden hun debuut op een afstand langer dan de OIympische. Best interessant en Tokyo is nog even weg. Al denkt Marten van Riel daar anders over.

Nog even de atletiek onder de loep nemen. De Vuurtorentrail op Ameland is voor echte kilometervreters als Stefan van der Pal. Hij deed precies 6 uur over de 60 kilometer (da’s makkelijk rekenen voor z’n gemiddelde snelheid) en werd er zevende mee. De Duitse triatlete Birgit Schönherr won de 35 kilometer en Amelander Lex Kiewied en Anne Zijderveld werden tweede op de 18 kilometer. Zoals elk evenement op de Waddendiamant was er massale deelname. Huub Maas en Erwin Langeler wonnen de Halderbergeloop bij mij in de buurt. Richard Kramer en Rob Schilder snelden naar de zege op Hollandia’s Dijkenloop te Hoorn. In de Parkloop van Els ging de 3 kilometer-winst naar Jelle van Lanen met z’n broer Niels op de tweede plaats. Na de triathlonbeurs van zaterdag wonnen Tamar en Merel Veltman zondag de Lenteloop in Almere. Marleen Vos en Youri Severin ook trouwens. Nicole Loeve was juist op zondag op de beurs nadat ze zaterdag als D50 de halve marathon van Sint Anthonis op haar naam schreef. De ‘geurige’ Euroma Kruidenloop in Wapenveld werd onder meer gewonnen door Mathijs de Vroome. Brigit Landewe en Mark Saathof wisten de Lageveldloop in Wierden op hun naam te schrijven. Karin Sloove tenslotte kwalificeerde zich met een achtste plaats op een Trailrun Petit de Ballon, was tevens tweede Nederlandse en mag daarom naar het WK trailrun. Van Karin weten we: hoe zwaarder, hoe liever.

Meer hadden we eigenlijk niet te liegen voor dit moment. Morgen gaan we voorbeschouwen op het laatste weekend van maart. Ik geloof dat ze ergens in Twente de schaatsen nog onderbinden.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.