Van Anrooij verrast, EDO Sports en Hellas winnen over de grens

De jonge winnares Shirin Van Anrooij (foto:Johan Tack)

In het Belgische Geel werd zaterdag de tweede manche van de Run Bike Run Series gehouden. Het was een unicum om het Nederlandse regelmatigheidscriterium voor het eerst over de landsgrenzen te zien. We kregen een pittige en snelle Holland-België met uiteindelijk een volledig Belgisch podium bij de mannen. En bij de vrouwen zorgde het jonge talent Shirin Van Anrooij voor een verrassing van formaat.

In Geel moesten de atleten een individuele sprintduatlon afwerken, maar bij de vrouwen telden de eerste twee plaatsen en bij de mannen de eerste drie plaatsen voor de teamuitslag. Daardoor is het individuele aspect minder belangrijk, maar dat weerhield Shirin Van Anrooij er niet van om er vol voor te gaan. Na een snelle 2,5 km lopen maakte de jongste van het hele veld deel uit van een kopgroep van vijf, met vooral Edo Sports Maastricht dames Sophie Van Der Most en Sarissa De Vries in een aanvallende rol, samen met Joni Heerink voor Hellas Utrecht en Deborah Wissink voor TC Twente. De vijf bleven in de 20 km fietsen samen en vochten het voor de dagzege uit in de laatste 5 km lopen.

Podium RBR Geel dames (foto:Johan Tack)

Daarin stond er geen maat op de vijftienjarige Van Anrooij. Sophie Van Der Most bleef nog het langst meegaan met het jonge talent, maar in de laatste rechte lijn moest ze de zege laten aan Shirin. Jony Heerink pakte de derde plaats en Sarissa De Vries werd vierde. Daarmee was de dagzege voor EDO Sports Maastricht. Hellas Utrecht werd tweede en Unltd Rotterdam pakte de derde plaats. 

Winnaar Tim Van Hemel van Squadra Eindhoven (foto:Johan Tack)

Bij de mannen kregen we ook een supersnelle eerste run, maar in de laatste twee van vier af te leggen fietsrondes vormde zich vooraan een enorm peloton. Coen De Wit probeerde tot twee keer toe alleen weg te raken, maar de beslissing zou in het lopen vallen. Alle favorieten zaten vooraan, inclusief de Belgische ploeg van Domo-Scott. Glen Laurens en Sander Heemeryck slaagden er echter niet in om na de eerste ronde een klein gat te dichten naar Squadra-atleet Tim Van Hemel. Die pakte een week na zijn derde plaats (met teammaat Mark Hamersma) in de Grand Raid meteen zijn eerste duatlonzege van het seizoen. De ex-Europese kampioene bij de beloften haalde het voor Glen Laurens en Sander Heemeryck. 

Podium RBR Geel mannen (foto:Johan Tack)

Niels Te Pas was de eerste Nederlander op de vierde plaats. Hij schreeuwde het uit van vreugde na een fantastische wedstrijd. Het leverde TC Twente de vierde plek op in de teamranking. Maar de zege per ploeg ging naar Hellas Utrecht die met Coen Smiers (6), Yennick Wolthuizen (5) en Peter Res (10) drie mannen in de top-tien plaatsten. Unltd Rotterdam werden tweede en Squadra Eindhoven pakten de derde plaats.

Opvallend was ook nog de comeback van Wim Nieuwkerk, die voor het plezier meestreed en nog een knappe 24ste plaats behaalde!

Uitslagen Geel

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.