Van Der Stel net buiten top tien in Quarteira

 

Quarteira is elk seizoen de eerste echte grote waardemeter op Europees niveau. Ook dit jaar was de populaire wedstrijd aan de kust tussen een hoop toeschouwers sterk bezet. Wie niet in de ITU World Cup van New Plymouth startte, was aanwezig in Portugal, zo leek het. Marco Van Der Stel was er mee met de kopgroep, kwam als zesde van de fiets, maar slaagde er net niet in om in de top-tien te finishen.

Na iets minder dan 18 minuten zwemmen, wisselde Marco op een handvol seconden van de Fransen Montoya en Coninx. Van Der Stel schuwde het werk niet tijdens de 40 km fietsen en mede dankzij zijn kopwerk konden de achtervolgers nauwelijks iets van de achterstand afknabbelen. Vooraan kregen we dan ook een spannende loopfinale met thuisfavoriet Joao Pereira en de Fransman Dorian Coninx in de hoofdrol. Pas in de slotkilometer slaagde Pereira er in om een paar meter voorsprong te nemen op Coninx. Pereira won voor eigen volk. Coninx moest zich in de spurt nog gewonnen geven tegen de snelle Spanjaard Uxio Abuin.

Marco Van Der Stel leek op weg naar de tiende plaats maar zag in de slotfase nog twee mannen van de achtervolgende groep voorbij komen. Met een twaalfde plaats deed hij het in dit internationale topveld niet onaardig. Meteen een mooie bevestiging na zijn vijfde plaats vorige week in Las Palmas.

Bij de vrouwen won de Britse Sophie Coldwell voor haar landgenote Georgia Taylor-Brown en de Russische Anastasia Abrosimova. Er deden geen Nederlandse vrouwen mee in Portugal.

Resultaten Quarteira

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.