Rachel Klamer vijfde in New Plymouth

Rachel Klamer vooraan in New Plymouth (foto: ITU/ScottieT)

Rachel Klamer greep zondagochtend Nederlandse tijd maar net naast het podium van de ITU World Cup van New Plymouth. Klamer pakte een mooie vijfde plaats in de sprinttriatlon, nadat ze de hele tijd meestreed voor de podiumplaatsen. In een razend spannende spurt met drie pakte Katie Zaferes de zege. Richard Murray, de partner van Rachel, won bij de mannen.

Klamer bleef attent voorin in New-Plymouth (foto: ITU/ScottieT)

Van zomer was aan de andere kant van de wereld helemaal geen sprake zondagochtend plaatselijke tijd. Ook in Nieuw-Zeeland kan het flink regenen en dat zorgde in New Plymouth voor een gevaarlijk glad parcours waarop verschillende valpartijen gebeurden. Rachel bleef dan ook attent veel voorin fietsen om valpartijen te vermijden. Na één ronde lopen zat Rachel in een kopgroep van zes vrouwen, onder aanvoering van de Belgische Claire Michel. Rachel moest in de slotkilometer afhaken en zo bleven er in de finish chute nog drie van over. Claire deed er alles aan, maar de ervaren Katie Zaferes, die haar sporen al ruim verdiend heeft in de World Triathlon Series, bleek net een fractie sneller. En ook de Canadese Joanna Brown plaatste nog een laatste jump om haar eerste wereldbekerpodium te pakken. Michel werd derde, Taylor Spivey op drie seconden vierde en nog eens vijf seconden later kwam Klamer binnen als vijfde.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.