Teampresentatie IM50+ FusionTEAMnl: een triatlon team met een missie

April 2017

Dit seizoen voegt FUSION Benelux een nieuw team toe aan FusionTEAMnl. Het IM50+ FusionTEAMnl bestaat uit zes ervaren triatleten die zich toeleggen op de langere afstanden en die, zoals de naam ook impliceert, Abraham inmiddels hebben gezien.  De teamleden willen een positieve boodschap uitstralen, ‘bankzittende’ leeftijdsgenoten maar ook jongere generaties inspireren om, naast het werk,  in beweging te komen en te blijven. Doelen stellen, grote uitdagingen aangaan, jezelf tegenkomen en overtreffen zijn allemaal aspecten die de triatlonsport en zeker de lange afstand met zich meebrengt.

“Als lange afstand-triatleet train je vaak individueel. Zelfs als je lid bent van een triatlonvereniging maak je 80% van de trainingsuren toch alleen”, zegt Christian Albers, initiatiefnemer van het team.  “Met acht Iron distance finishes heb ik uiteraard een aantal mede lange-afstandsatleten in Nederland leren kennen. Zoals Bart Klein, met wie ik een aantal maal aan Ironman Austria heb deelgenomen en Jan Blokland, die bij mij in de buurt woont. Met hem zwem en fiets ik regelmatig.  Maar ik wilde graag meer saamhorigheid, een echt teamgevoel creëren en besloot daarom een team op te richten van ‘soortgenoten’.”

Na een brainstormsessie samen met Jan en Bart werd besloten om te kijken wie zich nog meer zou kunnen aansluiten bij het team.  De lijntjes zijn kort en bleken ook onderling weer met elkaar in verbinding te staan en zo reageerden   Franck van Graas, Walter Pennekamp en Manolo Dequero Vazquez enthousiast en staat er nu een team van gepassioneerde en ervaren triatleten waarvan een aantal zich kan meten met de age group wereldtop.

“We zijn bij ons eerste gezamenlijke teamuitje op de Bike-motion beurs Ronald de Graaf en Lenno Huizer van FUSION Benelux tegengekomen die graag als kledingsponsor wilden optreden. Dat bleek al snel een prachtige match en past bij een van de uitgangspunten van ons team om onze naam alleen te verbinden aan merken waar we volledig achter staan.”

“Dat we ook deel uit zijn gaan maken van FusionTEAMnl met daarin veel ‘jonge honden’ maakt het allemaal nog wat mooier. De teamdag op 2 april jl. met onder andere een gezamenlijke deelname aan de Zandmotor run was een groot succes.” Overigens bezetten FusionTEAMnl leden de eerste vijf plaatsen in de einduitslag van de 10 km, waarbij IM50+ leden Walter, Manolo, Jan en Franck na winnaar Marco Akershoek de plekken 2 t/m 5 pakten.

Naast het inspireren van anderen om in beweging te komen is het gezamenlijk meedoen aan Ironman Hawaii 2018 een belangrijk doel. “Dat zal voor mij nog een hele opgave worden”, zegt Christian Albers, “maar met het bereiken van een nieuwe age group in 2018 (55 – 59) wordt de kans wellicht iets groter. Voor mij is het sowieso een eer en een genoegen om met deze mannen deel uit te maken van een team.” De overige teamleden zijn allemaal al minimaal eenmaal in Kona over de finish gekomen met voor Jan zelfs een derde plaats in 2013 en voor Manolo een vijfde plek vorig jaar. Franck van Graas heeft zich inmiddels al gekwalificeerd voor Kona 2017, nadat hij vorig jaar tweede werd in de Ironman Mallorca. “We gaan triatlon minnend Nederland via onze binnenkort te lanceren Facebook pagina ‘IM50+ Triathlon Team’ op de hoogte houden van onze wedstrijdplannen en resultaten en gaan er een mooi feestje van maken!” aldus Christian.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.