Team Fleur blogt – Zwemloop Urk 01-04-2017

  

 

Na een paar maanden bijna niet trainen en racen was de start van het nieuwe seizoen nabij. Op 31 maart halen Fleur en ik de racespullen van de zolder. Even de boot opblazen om te checken dat hij niet lek is, kijken of het zwemvest nog past, kleren uitzoeken en klaarleggen, etc. En niet te vergeten onze mooie racer in elkaar zetten. Als alles gecheckt is leggen we het in de bus om de volgende dag te vertrekken naar het altijd gezellige Urk. Ons sportseizoen gaat weer beginnen en wel met de Klif 18 zwemloop. Een wedstrijd die vorig jaar voor het eerst is gehouden en toen hebben wel al enorm genoten. Toen was het ook een seizoen opener voor ons, dus hier waren we weer. Op het eiland dat ons steeds mooie avonturen  heeft gebracht.

Om 11:15 komen we aan bij het zwembad. We laden alles uit en met volle bepakking halen we ons startnummer op . Natuurlijk komen we een hoop bekenden tegen en dan is het altijd leuk om even met iedereen bij te kletsen. Rond 11:45 lopen we het zwembad in en neemt de spanning toe. Fleur heeft een aantal maanden niet getraind met de boot, dus ik ben benieuwd hoe dat verloopt. Een collega van mij loopt dit maal mee langs de kant om Fleur in de gaten te houden. Ze moet namelijk blijven liggen, zodat de boot niet omslaat. Ik laat Fleur eerst maar eens kennis maken met Esther en vertel haar dat ze goed naar Esther moet luisteren. Na wat twijfel van Fleur  schudden we  elkaar de hand en kunnen we verder.

Samen zetten we alles klaar. Racer langs de kant, Fleur haar jas en kleed eraan, hardloopschoenen ervoor en startnummer eraan. Voor het lopen lijkt alles klaar te staan. Op naar de waterkant. Fleur krijgt haar zwemvest aan en hop de boot in. Zodra ze in de boot ligt begint ze te lachen. Ze weet dat het nu echt gaat beginnen, na al dat wachten (niet haar sterkste kant).  Zodra ik erin lig en de boot in het bad heb gelegd doe ik de heupgordel om. Alles werkt en zit vast. Ik leg Fleur nog een maal uit dat ze goed naar Ester moet luisteren en moet blijven liggen. Een laatste kus op haar voorhoofd en dan klinkt het start schot om 12:00 uur. Ik heb de afgelopen weken steeds meer op mijn borstcrawl geoefend en kan nu mooi zien hoe dat gaat met de boot. Ik wissel schoolslag af met borstcrawl. Bijna een minuut sneller als vorig jaar kom ik na 9:57 minuten de kant weer op geklommen. De 500 meter zwemmen zit erop en nu lekker rennen. Ik doe Fleur haar zwemvest uit en til  haar naar de racekar. Snel de jas aan, een warm kleed over haar benen en de gordel om. Nu zelf snel de schoenen aan, racenummer om en we kunnen los. Na een wat langzame wissel van 2:58 rennen we het bad uit.

 

Eenmaal buiten miezert het heel licht. Fleur doet haar armen in de lucht van enthousiasme en onder mooie woorden van de speaker rennen we het bos in op naar de dijk. Daar was de dijk weer, altijd een leuke uitdaging. Na een mooie aanloop duw ik de racer de dijk over en kan het grote genieten beginnen. Eerste stuk hebben we windje mee  langs de dijk . Fleur laat me alle eenden zien in het IJsselmeer en alle lammetjes die op de dijk lopen. Ik zie dat ze weer geniet van het sporten en de mensen die ons inmiddels tegemoet lopen. Eenmaal bij het keerpunt word de regen serieuzer. Fleur vind het niet erg en zit droog en warm in de kar. Met een lichte tegenwind rennen we terug om nogmaals de dijk te beklimmen. Ditmaal kost het wat meer kracht om de racer erop te drukken, maar het lukt weer. Snel de dijk af racen en op naar de finish. De laatste 600 meter zet ik de versnelling in en ruiken we de finish. Na 31:46 minuten komen we over de finish. Twee minuten langzamer als vorig jaar en dat nog wel met de nieuwe racer. Ga je toch twijfelen aan jezelf. Gelukkig is Fleur helemaal enthousiast als we finishen en vergeet ik vrij sneller de gedachte dat ik langzamer was als vorig jaar.

Na de finish lopen we snel het bad in om even droog te staan, want het is op de terugweg steeds harder gaan regenen. Na een beetje rust zoeken we alles bij elkaar en gaan we de finish kijken om de anderen aan te moedigen. Fleur heeft intussen ontdekt dat je de boot ook kunt gebruiken als paraplu. Erg hilarisch. Op een gegeven moment lopen we naar Babette van de organisatie om haar te bedanken en om te zeggen we naar huis gaan, want Fleur begon het koud te krijgen. Babette vraagt of we nog willen blijven tot de prijsuitreiking, want ze heeft nog een verassing. Zo gezegd zo gedaan en we wachten binnen op de prijsuitreiking.

Na voor iedereen geklapt te hebben worden we samen naar voren geroepen door de wethouder. Er is een speciale prijs voor ons. Fleur klimt vol trots op de eerste plaats en laat zich de medaille omhangen en ze krijgt nog een mooie bokaal. Haar dag kan niet meer stuk en die lach is de rest van de dag gebleven. Op de medaille staat een mooie foto van de suydersee triatlon van vorig jaar. Fleur zit nog in haar oude racer en Maryvonne en ik lopen ernaast. Een foto van hoe de ‘stoel van fleur’ actie ooit begon

Fleur en ik hebben een top dag gehad en willen iedereen van de organisatie en die ons heeft geholpen bedanken. Wij racen altijd graag  op Urk en zullen ook zeker weer meedoen aan de suydersee triatlon in juli en aan de windmolenloop.

Nu is het weer trainen voor de volgende triatlon. De eerst volgende wedstrijd is de DUIN triatlon in Almere, de plek waar het voor ons drie jaar geleden allemaal is begonnen.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.