Martijn Dekker tweede in Club La Santa Volcano triathlon.(foto’s Bob Foy)

Martijn Dekker behaalde vandaag een mooie tweede plaats tijdens de Olympische Club La Santa Volcano Triathlon. Achter de ongenaakbare voormalige winnaar van de Ironman Lanzarote en favoriet Romain Guillaume – Triathlete – (3 races, 3 overwinningen) liet Dekker zien klaar te zijn voor het komende seizoen, met als hoogtepunt de Ironman Maastricht-Limburg. Het podium werd gecompleteerd door de Brit Colin Norris.

De winst bij de dames ging net als vorig jaar naar de Britse Alice Hector, voor de beide Spaanse Sara Perez Sala en Delioma Gonzalez. Tanya ten Velden finishte in het sterke damesveld op een 18e plaats.

De wedstrijd werd in perfecte weersomstandigheden afgewerkt op en rondom Club La Santa Lanzarote. Dat het weer op het eiland niet overal geweldig was, toont de vierde foto, elders op Lanzarote op hetzelfde moment.

Tanya ten Velden sprak na de wedstrijd met Martijn Dekker en tekende het volgende op voor trikipedia.nl:

De Itzu atleet, die vanaf januari in het team van Luc van Lierde zit, is deze week opnieuw op het vulkaan eiland op Lanzarote. De Volcano Triathlon is Dekker’s 1e wedstrijd sinds zijn knieblessure in 2015. Belangrijk vandaag was om een goed gevoel hieraan over te houden, nu wachten nog 4 dagen trainen op zich!

Qua concurrentie kende Martijn alleen Romain Guillaume, die op de fiets erg sterk is en het hierop hard zou gaan maken. Bij het zwemmen was de 1e 300m zwaar. De positie was toen niet goed en het ging te makkelijk. Na 1000m is hij op kop gaan zwemmen en heeft hij tempo gemaakt. Guillaume werd toen gelost. Op de fiets heeft Dekker het tempo doorgetrokken tot 10km waar Guillaume hem voorbij kwam. Waar de Fransman meerdere keren probeerde weg te rijden, maar hij kon Dekker niet lossen. Bij het lopen heeft Dekker de 1e 1.5 km tegenwind op kop gelopen waar Guillaume de kop overnam en een versnelling maakte. Dit gat van 15sec heeft hij aangehouden en Dekker kon dit helaas niet dichtlopen.

Met een tevreden gevoel kijkt hij terug op de wedstrijd. De basis conditie is goed en op snelheid gaat vanaf nu getraind worden. Over 3 weken is het NK halve Triathlon in Nieuwkoop, waar Martijn voor de winst wilt gaan. Zijn hoofddoel dit jaar is de Ironman in Maastricht, met het podium als doel.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.