Yvonne blogt ; een nieuwe ervaring en winst !

foto Saron Duchardt

Afgelopen week reed ik voor het eerst in mijn carrière op een houten indoor wielerbaan in Duitsland. Samen met het bedrijf Gebiomized.de en Staps  hebben we vele tests doorgevoerd. Veel mensen hebben wel al gehoord van een bikefitting, nu dit is het neusje van de zalm en ik heb echt veel geleerd en mega gaaf was het uiteraard ook.
Voor de eerste keer op een 200 meter baan rijden was iets minder gaaf. De eerste 15 minuten deed ik het bijna in mijn broek, moest ik stoppen omdat niet enkel ik, maar ook mijn gehele fiets aan het trillen was. Na wat geruststelling van het gehele team en een knuffel van vriendje ging het dan een stuk beter en durfde ik ook steeds hoger en op de steilere kanten, daarna was het dan ook echt gaaf 🙂

Aan het einde van de dag is mijn positie aerodynamisch dus nog iets beter geworden, heb ik de drukpunten die er waren door de nieuwe positie weten te verkleinen, zit ik comfortabeler op mijn (ik zat al heel lekker hoor, maar nu toch nog wat stiller wat ook weer sneller zou moeten betekenen) en weet ik welke kleding van mijn Skinfit wedstrijdpakjes en welk materiaal, welke Lightweight wielen het snelste zijn.

Aangezien wij na deze dag een winterinval hadden in Oostenrijk en we een laag sneeuw voor de deur hadden, heb ik vervolgens 4 dagen achter elkaar op de roller gezeten, niet ideaal en mentaal vond ik het ook lastig, omgeven door sneeuw, om me voor een triathlon voor te bereiden.
De Chin Min Triathlon in  Obergrafendorf/NÖ (10 km. van St. Pölten) is een enorm gaaf evenement, 2 x eerder was ik hier al aan de start en dit jaar dus voor de 3e maal, in eerste instantie om alles even door te testen en uiteraard mijn sponsor Chin Min happy te maken.

foto Andreas Leeb


Het zwemmen in 12,5 graden was niet helemaal mijn ding, vandaar dat ik waarschijnlijk alweer zo snel op de kant stond 🙂 Ik ben bijna 40 km/h gemiddeld gefietst, wat dus zeker door de heuveltjes en zware wind echt sterk was, 3 min. langzamer dan de snelste man, dus de nieuwe positie werkt wel, pijn deed het wel, ik ben heel duidelijk nog niet gewend aan die nieuwe positie.
Het lopen voelde anders aan dan normaal, 37 minuten zeer lichtvoetig bijna of ik nog niet gefietst had, dit stemt mij uiteraard positief, wellicht houdt de nieuwe positie wel in dat ik beter kan lopen….
Een mooie winst, mooi begin van het Europese seizoen en mooie warming –up voor de Challenge Rimini aankomend weekend.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.