Diederen tevreden met tweede plaats in Luxemburg

In de 70.3 Ironman van Luxemburg werd het zondag een kleine Holland-België. In het pittoreske Remich, onder een loden zon, pakte het Belgische Itzu Tri Team de overwinningen bij de mannen én de vrouwen. Alexandra Tondeur ging in een sterke halve marathon op en over Susie Cheetham en won met twee minuten voorsprong. Kenneth Vandendriessche had de perfecte wedstrijd en klopte Bas Diederen in een spannende halve marathon. Ze werden op het podium vergezeld door Tim Brydenbach. Evert Scheltinga, Martijn Dekker en vooral Superman Jetze Plat maakten mee het Nederlandse mooie weer.

De Nederlandse pro’s zaten goed voorin tijdens het zwemmen, met onder andere Bas Diederen en Milan Brons. Voor de Belgische favoriet Kenneth Vandendriessche was het zaak van de schade te beperken. Hij verloor een drietal minuten op de koplopers. Op de fiets maakte hij het verschil goed en daarna ging Kenneth een spannende loopfinale in met Bas Diederen. De Limburger kraakte niet in de halve marathon zodat het verschil nooit veel groter werd dan een minuut. Kenneth bleef sterk lopen en met een halve marathon van 1u14’36 pakte hij de overwinning in Luxemburg in 3u50’29. Bas Diederen werd op 44 seconden tweede.

Tim Brydenbach maakte het Belgische feestje compleet met een derde plaats in 3u52’38. Ook Marino Vanhoenacker, nog maar net hersteld van zijn borstbeenbreuk, finishte in de top-10. Hij werd na een zware halve marathon negende. Maar dat was wel achter Nederlanders Evert Scheltinga (4de in 3u52’46) en Martijn Dekker (8ste in 3u54’04). Milan Brons zwom sterk en fietste goed mee met de andere toppers maar hij kreeg maagproblemen tijdens het lopen en zakte terug naar de 22ste plaats bij de pro’s.

Diederen: content in opbouw naar Frankfurt

Wij kregen Bas Diederen vlak na zijn finish te pakken voor een interview. De Limburger was tevreden met het zilver en vooral content met het lopen in functie van zijn hoofddoel: de Ironman van Frankfurt over drie weken. En ook hij was onder de indruk van Jetze Plat:

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.