Tussenbalans in extra WTJ met TriAmsterdam; Rijssen; Beach Challenge en EK – WTJ 521


ZATERDAG – Kijk, zo doe je twee slecht georganiseerde evenementen in voorgaande jaren in één klap vergeten. De mensen van TriAmsterdam hebben zaterdag een geweldig evenement neergezet waardoor het vertrouwen onder de triatleten in hoofdstedelijke wedstrijden meteen is hersteld. Let wel: het team van nu is het team van Lars Vreugdenhil en hen treft geen blaam als het ging om de beide ICAN-events. Wat dan wel weer jammer is, is dat die wedstrijden steeds op een enorme belangstelling uit het buitenland konden rekenen en daar nu weer hard aan gewerkt moet worden. Maar TriAmsterdam staat op de kaart, zoveel is zeker. Omar Brons en Els Visser zijn twee prima winnaars, Olympiër Eric van der Linden een goede tweede en de derde plaats was al evenzeer mooi: Niels Esmeijer, die minder dan een jaar geleden nog volledig in de kreukels lag.
 
 
Els, Hellas-atlete had minder concurrentie. Tien minuten na de Utrechtse volgde Tracy Markham (voor Zuid-Afrika gekwaliceerd voor Hawaii) op een tweede plaats en de Vlaamse Jessy Beynaerts op drie. Vincenz Frey bezorgde Hellas de eerste dagzege op de Olympische afstand en ook bij De Dolfijn was het feest toen Iris Dijkstra als laureaat over de finish kwam.
 
 
In de 25e Pouw Triathlon van Rijssen dook ook Martijn Paalman nog op. De oud-Holtenaar kwam, zag en overwon de jubileumeditie. Hij klopte Trion-atleet Luc Verhamme en de altijd in Nederland sportende oosterbuur Klaus Schlüter. Beste vrouw was Sarah-Lynn Reuver, die Ellen Houweling en Anne Oltvoort voorbleef. Een sterke juniorenveld in Rijssen waar Joost Somsen en Marije Dankelman de sprint naar hun hand zetten. Joost liet Jessie Muller en Glenn ten Berge achter zich en Marije duelleerde net als op het NK met Deborah Wissink. Ver achter dit tweetal pakte Esmeralda Spek het brons.
 
 
Perfect strandweer vandaag. Mooie condities dus ook voor de Fuson Kijkduin Beach Challenge. ’s Lands oudste crosstriathlon kreeg met Edo van der Meer, Rob Barel en Glenn Wesseling een fraai podium. De eerste twee zijn gepokt en gemazeld in het wereldje en Glenns vorm was de laatste weken ook groeiende. Rob verloor de wedstrijd in de Noordzee. Daar moest hij Edo en Glenn een minuut laten gaan. De snelste ATB- en looptijd waren gewoon weer voor de oude meester.
 
 
Ervaring zat er zeker ook bij de vrouwen met Silvia Brouwer en Ingrid van Lubek. Toch werd het tweetal geklopt door RTC-triatlete Chantal Regg, die voor het eerst sinds lange tijd voor een Haagse zege zorgde in de Beach Challenge. De korte afstand was voor Jelle van Lanen en Laura Oudenhoven, de laatste komt trouwens ook uit Den Haag. De RTC-triathlonvereniging had de zaakjes weer goed voor elkaar. Alles zat mee en dan is het heerlijk toeven aan de Hollandse kustlijn, waar het feest in de strandtentjes nog tot in de kleine uurtjes voortduurt.
 
foto Christie Brouwer
En dan de tweede dag van het EK Kitzbühel. We wachten even de reacties van onze deelnemers af, maar heel tevreden zal Marco van der Stel met z’n 33e plaats niet geweest zijn. De ziekte, die hij opliep in Cagliari speelt hem zeker parten. En dat zo’n groepje van tien man dan niet weg kan blijven, is zuur. Ook de junioren hadden een zware dag. Finn Timmermans mocht met z’n 27e plaats nog terugkijken op een aardige race, maar Niek Heldoorn (40e) en Youri Keulen (44e) hadden ongetwijfeld andere ambities. Morgen meer. Dit is slechts een tussentijdse WTJ vanwege de enorme hoeveelheid wedstrijden dit weekend.
 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.