Diederen 3de in Maastricht, Jongstra 4de en beste age grouper

Bas Diederen pakte zondag de derde plaats in zijn thuiswedstrijd, de Ironman van Maastricht. Boem Boem Bas besloot pas een paar weken geleden om toch van start te gaan en werd meteen tot favoriet gebombardeerd. Maar de Oostenrijker Michael Weiss en de Belg Michael Van Cleven waren in Maastricht sterker. Martijn Dekker viel uit tijdens de marathon. Bij de vrouwen geen Nederlandse dames op het podium maar wel een schitterende vierde plaats en winst bij de age groupers voor meervoudig kampioene Sione Jongstra.

 

Sione’s kampioensjaren liggen al een tijdje achter de rug, maar de conditie is blijkbaar nog altijd goed. Ze finishte in 9u58 als vierde dame overall en 1ste F40. Saleta Castro, van het Belgische ITZU triteam, pakte de overwinning in 9u37’17. Bijna elf minuten later pakte Brooke Brown, bij ons natuurlijk bekend door Alex De Boer van Dare2Tri, het zilver. Kate Comber werd derde. 

Een emotionele Tesse Kortekaas verbaasde zichzelf met een verrassende 7de plaats in 10u18’57 en de winst bij de F25. Ze bleef nog voor eerste Nederlandse pro Rahel Bellinga. Die werd achtste overall in 10u21’16. Janien Lubben was de vierde Nederlandse in de top-10 met een negende plaats (2de F30) in 10u26’25.

Bas Diederen begon sterk aan zijn thuiswedstrijd en ook Martijn Dekker zat goed voorin. Tijdens de tweede fietsronde zakte het tempo wat vooraan en er kwam geen initiatief tot aanvallen. Tot Michael Van Cleven zijn duivels ontbond op de Halembaye en er vandoor ging. Ondertussen was Michael Weiss aan een inhaalrace bezig. Van Cleven wisselde in eerste positie en liep lange tijd aan de leiding. Pas in de laatste 10 kilometer moest hij de Zwitser Michael Weiss voor zich dulden. Michi zette een nieuwe besttijd neer in Maastricht in 8u18’09. Van Cleven, trainings- en ploegmaatje van Marino Vanhoenacker, werd tweede in 8u23’27. Bas was derde in 8u25’50.

De komende dagen vindt u hier via Wim en Ruud natuurlijk nog veel meer nieuws en verhalen uit Maastricht…

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.