Triatlete Maya Kingma nieuwe aanwinst voor FusionTEAMnl

FusionTEAMnl is bijzonder trots op de nieuwe samenwerking met deze beloftvolle triatlete. Maya Kingma zal vanaf heden gaan schitteren in Fusion. Naast de atlete Sarissa de Vries op de lange afstand, zijn zij erg blij dat Maya Kingma met Fusion  te kunnen ondersteunen.

Vier jaar geleden deed Maya Kingma haar eerste wedstrijd in de World Triathlon Series. In Hamburg werd ze destijds 59e. Juni 2017 in Leeds mocht de Bredase als enige voor ons land uitkomen op WTS-niveau. Ze leverde een topwedstrijd af, waarin ze na het fietsen samen met wereldkampioene Flora Duffy als eerste afstapte. Uiteindelijk moest ze op dat onderdeel de meer ervaren triatleten voor laten gaan, maar met een veertiende plaats in een WTS-race verraste Maya iedereen. 

Even voorstellen:
Als oud-zwemster heb ik in de triathlon gelijk een kleine voorsprong, namelijk een grote kans dat ik meezit in de kopgroep voor het fietsen. Meerdere keren heb ik de Nederlandse kampioenschappen in het wedstrijdzwemmen, openwaterzwemmen en de crossduathlon in Etten-Leur bij de junioren gewonnen. Na deze mooie overwinningen werd ik door de triathlonbond gevraagd om me eens te gaan wagen aan een nieuwe sport. Die nieuwe uitdaging genaamd; triathlon zag ik wel zitten. Ik deed in dat jaar (2010) mee aan twee triathlons. In 2012 besloot ik om voor de triathlon sport te gaan. Ik kwalificeerde me voor het EK junioren in Eilat (Israel) en aan het einde van het jaar maakte ik mijn eerste verre reis naar Auckland (Nieuw-Zeeland), waar ik 13e op het WK junioren werd. Het jaar erna verliet ik Breda, waar ik mijn middelbare school heb afgerond en mijn sportieve jeugd door heb gebracht. Ik verhuisde naar Sittard, waar het Nationaal Training Centrum van de NTB gevestigd is. Hiernaast begon ik aan de studie psychologie aan de universiteit Maastricht.

Meerdere keren mocht ik meedoen met het WK junioren. Met als best behaalde resultaat in 2013 in Londen, waar ik negende werd. In dit jaar mocht ik ook deelnemen aan mijn allereerste World Triathlon Series wedstrijd in Hamburg. Gezien mijn zwemachtergrond mocht ik daar al ervaren hoe het publiek zich laat horen voor de kopgroep. Een ervaring die ik nooit meer vergeet.

Afgelopen seizoen mocht ik er nog zo’n mooie ervaring aan toevoegen. Begin juni 2017 mocht ik met mijn nieuwe coach, Edo van der Meer (EdoSports) afreizen naar Leeds (Engeland). Op 11 juni stond ik daar aan de start van mijn tweede WTS wedstrijd ooit. Al ontzettend mooi om daar te staan, maar om dan als 2e uit het water te komen en met slechts vier dames, waaronder Wereldkampioene Flora Duffy en meer dan twee minuten weg te rijden bij de achtervolgende groep, was bijna te mooi om waar te zijn!

Een mooie beloning en bevestiging van mijn werk en keuzes van de afgelopen periode. De keuze om niet langer intern bij de selectie te trainen, maar me aan te sluiten bij Edosports in Maastricht heeft mij ontzettend geholpen in het sporten en op sociaal, maatschappelijk gebied in mijn netwerk. Wanneer je kennis maakt met Edosports, kun je de naam Fusion niet missen! De kleding is niet alleen heel mooi, het voelt echt super en daarbij is het zeer functioneel! Ik ben dan ook erg blij dat Fusion gelooft in deze deze samenwerking. 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.