Even tussendoor RTJ1 – Perskidol 020, zwemloop Gouderak, triathlon Deil

Nu Wim van zijn vakantie geniet, toch maar alleen proberen om alles bij te houden in de triathlonwereld, naast werken en speakeren. Dus maar een zaterdag editie, om zondag, na Lommel (altijd een latertje na de gezelligste triathlon in België) de rest te vermelden in RTJ2.
Laten we beginnen met de zwemloop in Gouderak; de winst aldaar voor Gerbert van de Biggelaar , die Björn van Vliet en Paul Schermers voorbleef. Bij de dames een overwinning voor Sonja Jansen, voor good old Ada van Zwieten en een derde plaats voor Corina Speksnijder.

 

 

Tijdens de Perskidol 020 triathlon twee prijsuitreikingen over de individuele sprintafstand; een met rotonde, een zonder. Na een valpartij tijdens de eerste series besloot de jury van NTB de betreffende rotonde uit het parcours te schrappen voor de resterende series. Het podium zonder rotonde bij de mannen; 1 Wouter Dijkshoorn, 2 Frans van Heteren, 3 Vincenz Frey. Bij de vrouwen 1 Marleen Vos, 2 Babette Warendorf, 3 Myrthe van Dijk.
Het andere klassement gaf een 1e plaats voor Bart in ’t Veld, 2 Simon Lise, 3 Niek Visser. Het damespodium met de ronde extra; 1 Diede Diederiks, 2 Wesselien te Raa, 3 Lisa Edelaar. 

 

Ironman Maastricht finisher Merel Hogeweg was een dagje vrijwilligster aldaar en reageerde op Facebook: 

“Omdat het vanmorgen een ongeluk had kunnen voorkomen:
Je krijgt GEEN kaart van de NTB als je in een bocht direct achter je voorganger zit. Ga dus geen onnodig risico nemen, maar blijf er achter als de bocht krap is. En haal na de bocht pas in. Doen de mannen die WEL om een podiumplek strijden ook…
En als een vrijwilliger je maant om af te remmen als je een bocht nadert, dan is dat niet voor niets…
(of de betreffende bocht wel/geen goed idee was van de organisatie doet er even niet toe).

Ik ben ook eens een dagje vrijwilliger…..

Naast triathlon ook duathlon in Ouderkerk aan de Amstel. Daar ging de winst in het beperkte mannenveld naar Michael Emmerik, 2 Dennis Koomen, die zijn 180 kilometer fietsen tijdens IM Maastricht in een trio goed verteerd heeft, 3 Joost Kunst. Laura Gorter toonde haar klasse met een winst van bijna een half uur op de tweede dame Tina van der Vyver, derde Pauline van der Zouw.

De laatste wedstrijd van de derde divisie Noord bracht de overwinning naar Hellas 4, voor IZGS 2 en ASU’11. De eindwinst in de serie is voor IZGS 2, Asu’11 tweede en Hellas 4 op de derde plaats.

In de dertigste triathlon van Deil ging Inge Heus met de winst aan de haal, voor Cindy Brusse , Heleen van Keulen werd derde. Roland de Haan pakte de winst bij de mannen. Bij het “ter perse” gaan waren verdere uitslagen nog niet bekend (later meer).

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.