Hamburg, Regensburg, Turku, Leiderdorp, Lommel en Wuustwezel -RTJ2

 

Geen uitgebreide verslagen, Wim is vakantie, maar even wat highlights van de wedstrijden van afgelopen zondag.

De eerste editie van Ironman Hamburg gewonnen door  James Cunnama en Daniela Sämmler, tweede plaatsen voor Horst Reichel en Eva Wutti, het brons naar Almere-winnaar Markus Fachbach en Julia Ertmer. Sandra Wassink Hitzert 6e overall en 4e PRO, 14e plaats voor Rahel Bellinga, die in een week twee hele triathlons doet. 23e plaats voor Karla Schipper en Stefan van der Pal na een hersenvliesontsteking en ziekenhuisopname ook al weer een hele triathlon aflegd en 40e word.

Challenge weekend in Turku en Regensburg; Yvonne van Vlerken tweede in Turku en onderstreept haar goede vorm richting Challenge Almere; 1:21 op de halve marathon. Winst voor Dylan Mcniece en Kaisa Sali. In Regenburg de winst naar Jan Raphael en Diana Riesler.

De halve van Leiderdorp met een geweldige terugkeer van Hanneke de Boer Bouma en winst voor Stefan Overmars, het podium bij de dames gecompleteerd met Anne Zijderveld en Corien Wegkamp, bij de mannen Youri Severin op 2 en Robert Parinussa op 3.

In Lommel de 4e zege op rij voor Ruben Geys, Hans Moonen op 2 en Milan Brons op 3, Tom Havekes 6, Omar Brons 8 en 3voudig Olympier mountainbike Rudi van Houts 10 (beloofd veel voor de toekomst). Bij de vrouwen de winst naar Marjolein Truyers, voor Charlene Ottevaere en de derde stek naar Joke Coysman.

Tenslotte Wuustwezel waar Marten van Riel terugkeerde na een blessureperiode met winst in zijn eigen achtertuin. Het werd een Belgische dubbelslag met de winst van Valerie Barthélemy.
De Nederlandse mannen; 24 Marco Akershoek, 36 Niek Heldoorn, 50 Pim Lebouille, 53 Jardy van den Heuvel, 59 Youri Keulen, 65 Stijn Jansen.
De dames 13 Kirsten Nuyes, 28 Marije Dankelman.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.