Bewegen; Mega Mindy-acteur in Ironman; wel/geen Elfsteden voor Stefan WTJ 570

 
WOENSDAG – In het NOS-Journaal dinsdag het nieuws dat de Gezondheidsraad ons volkje aanzet tot nog meer bewegen. Op sportscholen  betekent dat niet alleen fitness, maar ook krachttraining. Zoals meestal na een al te Bourgondische vakantie begin ik er ook aan. En nu voor de langere duur. Speaker-collega Kees Maas tikt de weegschaal inmiddels onder de 67 kilo aan. En deze rondborstige streekgenoot moest van veel verder komen. Het kan dus zijn dat de WTJ’s vanaf maandag later komen of korter zijn. Dan weet u waarom.
Ter inspiratie stond vandaag de 29-jarige Australische Elle Goodall in het AD. De vrouw woog in 2015 nog 184 kilo schoon aan de haak. De doktoren gaven haar nog hooguit tien jaar. Een ommekeer in haar leven: ze lijnde en ging fanatiek trainen. In de zomer van 2017 weegt ze nog 69 kilo, topfit en net klaar met haar eerste halve triathlon, de 70.3 Ironman Cairns. Ze deed er 6.46 uur over. ,,Maar het halen van de finish van de triathlon was voor mij de grootste persoonlijke overwinning ooit.’’ Obesitas-patiënten noemen haar het allergrootste voorbeeld.

 
Vlaams acteur 10.02 in Kalmar

 
Hebben wij DJ Wietze, Beau van Erven Dorens en Peter Heerschop overgehaald triathlons te doen, ook onze Belgen hebben een beroemdheid zo ver gekregen. Louis Talpe, 36-jarige acteur en presentator, voltooide de Ironman Kalmar afgelopen zaterdag. Met zijn eindtijd van 10.02 is het geen prutser trouwens. Mijn kinderen herkenden hem trouwens meteen: da’s agent Toby uit Mega Mindy! Hij is alleen wat stram terug gekeerd uit Zweden en moest meteen aan de bak voor nieuwe tv-opnames.

 

Herkend door het Zweedse publiek werd ook onze eigen Mega Mindy: Claudia Striekwold. Logisch: blond…staartjes. Alsof ze een thuiswedstrijd deed. Inmiddels heeft de EDO-Sportsvrouw zich al wel verzoend met haar goede prestatie. 

 
Maarten zwemt ook al de Elfstedentocht

 

 
Geen Hawaii voor Claudia en helaas ook  niet voor Stefan van der Pal in zijn laatste topsportseizoen. Zijn 40e plaats in Hamburg had natuurlijk een reden. Hij lag drie dagen op bed met migraine, drie keer naar de huisartsenpost geweest en bij de derde keer alles door laten lichten. Daar kwam aan het licht dat hij een milde vorm van hersenvliesontsteking had. Weg kansen voor Hamburg c.q. Hawaii. Bij het lopen kreeg Stefan het moeilijk. Jammer, maar hij is wel al met zijn plannen voor volgend jaar bezig. ,,Ik wil de Elfstedentocht zowel lopen als zwemmen. Alleen over dat laatste moet ik even nadenken.’’ Eerder zwom Stefan de Tocht der Tochten al met vier provinciegenoten in etappes. Ook ditmaal wil hij het over meerdere dagen verspreid doen. ,,Maar inmiddels heeft Maarten van der Weijden bekend gemaakt dat hij onafgebroken de 200 kilometer in ongeveer drie dagen tijd wil afleggen. Voor mij staat mijn Tocht nu ietwat op losse schroeven.’’


Stevig balen was het voor de Belg David Harinck, die na afloop van de Mr. T Sporta zijn fiets op het rek vastbond en nog even naar de andere series ging kijken. Bij terugkeer aan de auto was die peperdure tijdritfiets dus foetsie. Verkoopbaar is de fiets vanwege unieke elementen erop nauwelijks. David deed een oproep op Facebook, want hij heeft zijn bolide nog hard nodig op het WK 70.3 in Chattanooga.

 
Evert derde in Bundesliga Grimma

 
De deelnemers aan de 1e Bundesliga/open Duits kampioenschap in Grimma leggen ook een behoorlijk gewicht in de schaal, maar niet in kilo’s maar in km/uur. Het is moeilijk vergelijken, maar het tempo in de Duitse hoogste divisiewedstrijden ligt zo mogelijk nog hoger dan in onze Eredivisie. Justus Nieschlag is momenteel de sterkste Duitser op de korte afstanden. In Grimma werd hij Duits kampioen op de sprint met Olympiër Laura Lindemann als vrouwelijke evenknie. In die internationale sneltrein van Grimma vonden de drie Nederlanders geen echte aansluiting. Tom Havekes werd 60e, Jasmijn van der Burg 46e en Neiske Becks 48e. Ze komen uit voor PV Witten en hebben voor dat team hun diensten heus wel bewezen. Ook de 2e Bundesliga Nord streek neer in Grimma.  Daarin verging het de Nederlanders stukken beter. Evert Scheltinga heeft aan snelheid niets ingeboet getuige zijn derde plaats. Finn Timmermans presteerde met een negende plaats voortreffelijk en ook Jardy van den Heuvel (17e) en Pim Lebouille (20e) zaten ver boven de middenmoot. Finn, Jardy, Pim en ook Remco de Veen maken deel uit van het Tri Power Rhein Sieg, het team dat in Grimma keurig vierde werd.

 
In Kuala Lumpur zijn de Aziatische Spelen bezig. Triathlon maakt er ook deel van uit. De Philippo’s  Nikko Bryan Huelgas en Marion Kim Mangrobang veroverden goud. Penticton gaat verder met het WK Crosstriathlon. Zonder Nederlanders helaas, dus daarover morgen meer.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.