Even nog de ‘vakantie-wedstrijdverslagen’ bijgewerkt; wat misten we nog? – WTJ 571

DONDERDAG – Een extra WTJ om in vogelvlucht nog de aanvullingen uit – zeg maar – de vakantieperiode af te werken. In de Ouderkerkplas triathlon was er ook een serie voor het Trivibes-personeel. Deze werd gewonnen door organisator Tibor Springer en Roos Schrama. Een opsteker voor de dit jaar door blauwalg en het rotonde-incident veelgeplaagde organisatie. In de 3e Divisie-serie was de snelste triatleet trouwens Camiel Villa Rikkers van het winnende Hellas 4.
De kortere afstanden van die heerlijk kneuterige zwemloop in Gouderak werden gewonnen door Hans van den Berg, Adriette Pols en Arin van den Hoef. Over de Ironman Hamburg is veel gezegd. Leo Muijs werd 7e M55, Bert Vrieze 9e M55: het leverde Kona-slots op. Ook in de top tien: Dominic Plug (6e M18), Karla Schipper (6e F35), Dorothé Vrieze (6e F50), Arno Skrabanja (7e M60) en Stefan van der Pal (10e M35) en snelste Nederlander. Geen Nederlanders op die andere hele, de Challenge Regensburg. Bij nader inzien richt Dirk Wijnalda zich geheel op Almere. Jan Raphael doet ze allebei, hij won dus Regensburg al. De damesnummer twee van daar, Simona Krivankova, is straks ook in de Flevopolders.

 

 
Na Wuustwezel weet ik het zeker: Marten van Riel en Rachel Klamer winnen de Grand Final in Rotterdam. Wat een machtsvertoon van de Belg na die ellendig lange blessureperiode. Wuustwezel kon wel eens het nieuwe Zundert worden in de triathlonsport. Helaas konden onze Nederlanders die zondag niet veel inbrengen.  Daags tevoren was er nog de Sterke Peer triathlon waar na afloop 53 fusten bier werden leeggeschonken. Winnaars waren toen Geert Lauryssen en Katrien Naes. Beste Nederlanders: Joris Haest als 71e en Kitty Verheijen als 26e.
Op de een of andere manier trekt de AxTri in Noorwegen ook altijd veel Nederlanders. Een zware halve in het woeste Aurland Sfjellet. Maarten Boting was de beste van tien landgenoten op een 21e plaats op een uurtje van de Noorse winnaar Tor-Aanen Kallekleiv (6.32). Florien Stuyling de Lange was op een zestiende plaats onze beste Nederlandse, waar de Noorse Line Mari Langseth won.

 


Uit de 70.3 Ironman in het Amerikaanse Steelhead nog het bericht dat Lenny Ramsey veertiende werd en Heleen bij de Vaate (jawel, de laatste Europees kampioene van Almere) 23e. Heleen werd er tevens tweede F40 mee. De winst ging naar fietsbeest Andrew Starykowicz en Heather Jackson, nummer drie van Hawaii 2016.

 
Embrun nog. Als er twee triatleten recht hebben om in een bolletjestrui wedstrijden te doen zijn het zesvoudig winnaar Marcel Zamora Perez en Tine Deckers wel. Wat een klimgeiten. Dat is Hidde Bekhuis trouwens ook. Balen van zijn onterechte DSQ. Hidde gaat zich revancheren op het EK Almere. Genoten van de campingtriathlonverhalen rondom Embrun, die Martijn meegaf. Leuk dat Tineke van den Berg nu ook eens samen met vriend Thijs Boogert een hele kon volbrengen, Tineke ontspannen naar een zevende plaats, Thijs eenmalig  en 227e.

En wat te denken van Maarten Peters. Enkele jaren maakte hij deel uit van de paratriathlonselectie en nu wordt ie knap 351e in 14.17 uur. We weten allemaal hoe zwaar deze race is.

 
Op diezelfde 15e augustus – Maria Ten Hemelopneming – werden Arthur Dejaegher en Valerie Barthelemy de beste Belgen op de kwart en scoorde Thijs Roelen (zoon van André) op de sprint een derde plaats.

 
XTerra-races waren er ook volop. In Quebec werd het Friese duo Kim Vankoughnet vierde en Huub Bots vijftiende en snelste master 50. Vincent Belhumeur en Evelyne Blouin boekten de thuiswinst. In het Poolse Krakow wonnen Sam Osborne en Brigitta Poor de XTerra en was Quirijn Waaijenberg op de 42e plaats snelste junior en vader Mark tweede M50. Winst bij de M50 tenslotte voor Marcel Molendijk in het Duitse Zittau, waar Sam en Brigitta trouwens ook wonnen. De World Cup triathlon in het Mexicaanse Yucatan Merida ging naar thuisfavoriet Irving Perez en de Amerikaanse Summer Cook. Daar geen Nederlanders.

 
Verder een hele reeks ‘kleinere’ heles van de voorbije weekends. Midnight Man (een hele die om 18 uur ’s avonds begint!) met winnaars Timothy Mal (9.51) en Kat McVicar (14.11), de Hardman in het Ierse Killarney (nota bene in zelfde weekend als Dublin 70.3) met winnaars Brian Sexton (10.02) en Naomi Shinkins (10.52), Polska Evolta Triathlon te Bydgorzcz Borowno (nota bene in zelfde weekend als Polskaman) met snelle winnaars Maciej Chmura (8.24) en Anna Zychska (10.41), Tri Estonia te Keila met winst voor Rainer Kuhi (9.07) en Kadri Possul (10.45) en tenslotte de Peasantman met David Bradshaw (10.36) en Louise Boudreault (11.36) als eersten over de finish.

 
Tenslotte de Monster Racing triathlon, een halve in het Engelse Ely werd Astrid den Ouden 23e. Winnaars waren de Britten Simon George en Claire Weller.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.