Lange adem? Even niet! Kampioenschappen te over, nu eerst WK Chattanooga – WTJ 587

MAANDAG – Duursport is toch iets van de lange adem? Maar de laatste weken hollen we van evenement naar evenement. Knappe sprinter, die dat allemaal bij kan houden. Konden we zondag nog zo’n beetje de uitslagen bijeen sprokkelen en wat woorden aan Almere wijden, de maandag is weer een gewone werkdag en dan valt het zwaar om er nog een WTJ achteraan te gooien. O ja, er waren mensen die ons dit weekeinde in Almere aanspraken en zeiden: wat hebben jullie toch een wereldbaan! Maar nee, zo is het toch niet. Net als het gros van de tri- en duatleten houden wij er een normale job op na. En dus is het ook voor ons schipperen tussen hetgeen de betalende baas verlangd en hetgeen we met name in de weekends aankunnen. En soms wreken die 15 tot 17 uurtjes wedstrijdtijd zich in de dagen erna weleens.
 
Almere? We komen er echt op terug. Rotterdam in aantocht? Jazeker. De maandagkranten NRC en Volkskrant belichten gelukkig het EK in Almere. Sommigen lezen liever een wedstrijdverslag, maar ook de journalistiek evolueert.. Dus legde collega John Volkers de nadruk op hoe ‘booming’ triathlon is. Triathlon is de nieuwe marathon. We schreven het al eerder, Martijn Keijsers haalde het nog eens aan.
 
Triatleet uit Weert beste dutchie op WK
 
 
Eén wedstrijd mogen we niet te lang laten liggen uit het afgelopen weekeinde. Het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in Chattanooga, Tennessee. Javier Gomez maalde er niet om exact een week voor de ITU Grand Final nog even dat andere WK mee te pakken. De Spanjaard kwam, zag en overwon. Ben Kanute werd – toch wel enigszins verrassend – tweede en de Brit Tim Don derde. Pieter Heemeryck werd bij de profs prachtig tiende. Europeanen heersten ook bij de vrouwen. Daniela Ryf was met afstand de beste voor de Britse Emma Pallant en de Duitse Laura Philipp. Derk de Korver was onze beste man. De Limburger woont en werkt in The States. Hawaii maakte hij al mee en nu was ook het WK in Chattanooga aan de beurt. Derk werd 48e in totaal en zesde bij de mannen 30-34. The magnificent journey van Kelvin van der Doe kwam in Tennessee tot stilstand. Na op alle continenten ter wereld een halve (70.3 IM) te hebben gedaan, kwam dit avontuur op het WK tot een hoogtepunt. Kelvin mocht zich na afloop de nummer 73 van de wereld noemen in dezelfde leeftijdsgroep als Derk. Ook de prestatie van de andere Nederlanders mochten er wezen. Marion Tuin deed het goed. Ze was negende bij de vrouwen 30-34 jaar. Janet van Woudenberg, vaak de snelste bij de vrouwen 65, ervoer hoe zwaar de concurrentie op zo’n WK kan zijn. Ze eindigde als tiende. Alle halve complete resultaten, dat gaat niet lukken. Maar voor het WK maken we uiteraard een uitzondering.
M:
48.Derk de Korver  4.19.12
273.Kelvin van der Doe 4.37.28
477.Joost van Rens  4.45.41
843.Stefan van Dijk  4.56.34
851.Barry Dooper  4.56.45
1334.John Cantelberg  5.11.53
1600.Michel de Gier  5.22.57
1913.Adelhard Holthaus 5.40.05
2346.Jos Balk   7.27.47
V:
72.Marion Tuin  5.02.20
291.Brigitt Ouweneel  5.21.32
1103.Jeanine Herweijer 6.16.50
1334.Martine Hester  7.01.16
1352.Janet van Woudenberg 7.06.07
 
En wat morgen brengt? Dat zien we dan wel weer. O nee, laten we het vooral niet over het weer hebben…

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.