Medaillespiegel NK RBR; Yvonne zegt JA; De 36 voor Hawaii; Vooruitblik Sarasota en Melilla – WTJ 609

VRIJDAG – Die mooie nazomerse oktoberdag van vorig jaar zullen we zondag in Spijkenisse niet meemaken. Toen was het bijna even warm als de eerder die nacht gehouden Ironman op Hawaii. Nog een verschil is dat beide wedstrijden dit jaar een week uit elkaar liggen. Da’s wel zo relaxed, al was het vorig jaar bij TVS best gezellig om na het opbouwen gezamenlijk naar het WK te kijken. De voorbeschouwing is achter de rug.
 
Golddiggers Henkie en Bert
 
Kijken we naar de 25 voorgaande edities dan weten we dat in het overall klassement bij de mannen Armand van der Smissen en bij de vrouwen Irma Heeren en Yvonne van Vlerken de meest succesvolle duatleten op de korte afstand zijn.
 
Yvonne weet altijd wel het nieuws te halen trouwens. Is het niet op sportieve wijze, dan wel in de liefde. In opperste verliefdheid is ze op haar best. Dus of de timing bij het huwelijksaanzoek van haar aanstaande Per Bittner nu slim was aan het eind van het seizoen, weten we niet. Hoe het ook zij: het lijkt nu al het triathlonhuwelijk van de eeuw te worden, want Yvonne heeft ‘ja’ gezegd! Blijft nog de vraag: waar zou de huwelijksreis heen gaan?
 
Halen we trouwens in de medaillespiegel alle leeftijdsgroepen erbij dan grossieren Henk Westerlaken (9 titels) en Bert Streumer (10 keer Nederlands kampioen) in de meeste gouden plakken. Hieronder het ‘elite’-staatje:
 
 
M:
1.Armand van der Smissen 8-2-0
2.Huub Maas   4-2-0
3.Rob Barel   3-1-1
4.Jan van der Marel  2-2-2
5.Roger Smeets  2-0-0
6.Wim Nieuwkerk  1-3-2
7.Mark Koks   1-1-1
8.Dennis Looze  1-0-0
Mark Oude Bennink  1-0-0
Stein Posthuma  1-0-0
Nils Pennekamp  1-0-0

V:
1.Irma Heeren   3-0-0
Yvonne van Vlerken  3-0-0
3.Ruth van der Meijden 2-1-1
4.Maud Golsteyn  2-0-2
5.Thea Sybesma  2-0-0
Mariska Kramer  2-0-0
Yvonna Tinga   2-0-0
8.Bianca van Dijk  1-3-1
9.Katinka Wiltenburg  1-1-1
May Kerstens   1-1-1
 
Uit bovenstaande top tien’s zien we zondag alleen Stein Posthuma en Nils Pennekamp aan het werk. Tegelijkertijd zijn er nog genoeg atleten op allerlei niveaus en soms alleen nog in het hardlopen actief. En de nummers drie en acht bij de mannen komen ook in het volgende rijtje voor. Want we hadden ze wel op social media staan, maar nog niet in de WTJ’s: de eregalerij van Nederlandse Hawaii-gangers krijgt er dit jaar liefst 36 namen bij. Hier komen ze:
 
Oloha Ollanda!
 
 
Florian Duterloo (M25)
Jetze Plat (M25)
Pepijn van Overeem (M25)
Neal Keijzer (M30)
Derk de Korver (M30)
Rik Linssen (M30)
Robert Parinussa (M30)
Bas Parinussa (M35)
Marcel Suurmond (M40)
Thys Wind (M40)
Conrad Boerman (M45)
Peter-Johan Dillo (M45)
Ewoud Hulsewe (M45)
Dirk-Jan de Jong (M45)
Dennis Looze (M45)
Harm Peters (M45)
Franck van Graas (M50)
Erik Hordijk (M50)
Hans Korbijn (M50)
Mark van der Pol (M50)
Rob Rave (M50)
Anton Smit (M50)
Finn Zwager (M50)
Peter van Egdom (M55)
Huib van Engelen (M55)
Arjen Langbroek (M55)
Leo Muijs (M55)
Peter van Ravenswaaij (M55)
Bert Vrieze (M55)
Rob Barel (M60)
Ijbele van Olst (M70)
V:
Tessa Kortekaas (F25)
Sione Jongstra (F40)
Haitske Overbeek (F40)
Marleen Valk (F40)
Annemieke Rademaker (F50)
Autilia Stapper (F50)
 
Wat kunnen Jorik en Maaike nog?
 
 
 
De meeste zijn inmiddels gearriveerd op Big Island. Vanaf volgende week maandag tot en met vrijdag volgen de paspoortjes van deze triatleten. Naast alle andere reports en feitjes over het Walhalla van de triathlonsport. Behalve naar Hawaii zijn een aantal triatleten naar andere warme oorden. Bijvoorbeeld voor de World Cup in Sarasota, waarmee de wereldbeker eindelijk ook weer terug is in USA. Jorik van Egdom en Maaike Caelers mogen zich meten met vele andere wereldtoppers. En was Rotterdam de mondiale finale, dan is het Spaanse Melilla dat voor de European Cup. Een week vervroegd komen daar tal van Europese triatleten nog één keer in actie. Kirsten Nuyes en Rani Skrabanja zijn van de partij in een race met Claire Michel als favoriete. Ook de ETU Junior Cup is daar. Youri Keulen en Finn Timmermans mogen nog een keer vlammen. Verder nog een aantal Nederlanders actief in de Franse Natureman (halve) en de Ironman Maryland.
 
 
Maar de grootste aandacht gaat natuurlijk uit naar het laatste Nederlands kampioenschap van het enerverende jaar 2017.
Zondagavond melden we ons weer met al die kampioenen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.