Tessa talks (3)

The final countdown!

Vorige week leek het nog zo ver weg en twijfelde ik of ik er uiteindelijk mentaal weer klaar voor zou zijn. Nu is het bijna zo ver en sta ik te popelen, het voelt fantastisch om hier te mogen starten! En dan nog maar te zwijgen over mijn telefoon die bijna ontplofte toen ik hem vanmorgen aanzette. Zo veel berichtjes, zo mooi!

Mijn minst favoriete onderdeel van een grote race, vind altijd plaats de dag van tevoren: inchecken. Het liefst gebruik ik de volledige woonkamer om alle spullen uit te stallen die ik nodig heb. Netjes in volgorde en met briefjes bij de voeding: wat, waar, wanneer, hoe, waarin… Ja het is vrijwel elke race hetzelfde maar het blijft toch een dingetje. Je wordt er wel steeds handiger in en op een gegeven moment moet je het maar gewoon in de juiste tas stoppen, niet meer bij nadenken en zo snel mogelijk wegbrengen naar de start. Dat loopt hier dan gelukkig als een geoliede machine: een host draagt je tasjes en loopt met je mee om de fiets neer te zetten en de tassen op te hangen.

Op een mega terrein waar 2400 fietsen staan en 4800 tassen hangen, heb ik gelukkig mijn plekjes aan de zijkant, dus hopelijk geen verspilde tijd in de wisselzones. Ohja wacht.. genieten.. een extra minuutje meer of minder maakt niet uit. Uhuhh.. De rest van de dag beentjes omhoog, goed eten en op tijd naar bed. Er is als altijd de gezonde wedstrijdspanning, maar de nervositeit ontbreekt, ik ben 100% relaxt. Ik ken de afstand, ik ken het gevoel van stuk gaan in de hitte en ik ken het gevoel van euforie aan het eind van een lange inspannende dag. Dus waarom nerveus zijn? Omdat het een WK is? Over het klassement hoef ik mezelf niet druk te maken. Mijn agegroup bevat genoeg sterke meiden met bakken meer ervaring dan ik. Ik ga hier mijn eigen kunstje uitvoeren en mijn eigen feestje vieren. Uiteraard zit er een streeftijd in mijn hoofd, maar finishen en genieten is op dit moment het aller belangrijkste! Een droom voor vele triatleten, komt voor mij in het tweede seizoen al uit. Mijn kans om hier te racen voor het racen komt nog wel…

Ik wens alle fanatieke volgers een hele goede nacht toe, we zullen er iets moois van maken om jullie wakker te houden. Namens mij, en ik denk ook de rest van de Nederlandse equipe, enorm bedankt voor jullie steun vanaf de andere kant van de wereld en tot na de finish! Ik kan niet wachten om de magische zin door de boxen in Kona te horen galmen…

Ready for Rock ’n Roll! Aloha!

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.