Pleuni Hooijman naar Team4Talent

Pleuni Hooijman is de nieuwe aanwinst van Team4Talent

De oorspronkelijk Brabantse atlete heeft haar zinnen gezet op een mooie triatloncarriere. Als het één ding is dat wij hebben geleerd de afgelopen jaren, is het dat focus erg belangrijk is. Als je wil presteren in de triatlon moet je keuzes durven maken. En dat doet Pleuni. ‘De komende jaren zet ik triathlon op de eerste plaats’, vertelt de 30-jarige atlete.

Het maken van deze keuze betekent voor Pleuni ook een andere trainingsaanpak. Tot nu toe was Pleuni grotendeels autodidact, met name op het technische vlak. Maar ze realiseerde zich dat dit waarschijnlijk niet voldoende is als ze wil blijven groeien in de sport. ‘Daarom heb ik gekozen voor trainingsbegeleiding door Chris Brands. En deze samenwerking met  Team4Talent helpt mij ook enorm om door te groeien’, zegt een enthousiaste Pleuni.

Deze aanwinst betekent dat er, sinds lange tijd, weer een vrouwelijke atleet bij Team4Talent is aangesloten. 

‘Met Pleuni halen we nieuw elan in ons team. Dit kan ons helpen te groeien. We zoeken altijd naar nieuwe wegen om te innoveren. Bijvoorbeeld op technisch of tactisch vlak. Maar ook als het gaat om het teamproces. Daarnaast waarderen onze sponsoren het ook als we ons mengen in het damescircuit’, voegt teammanager André Kwakernaat toe.

In 2011 klom Pleuni voor het eerst op een racefiets, begon ze met zwemmen en kwam ze in aanraking met de triatlonsport. Vanaf dat moment is ze razend enthousiast over de sport. Vanaf 2013 doet ze mee in de Eredivisie, in 2014 won ze haar agegroup van de IRONMAN Barcelona waardoor ze in 2015 al op Hawaii stond. Vanaf 2017 strijdt Pleuni mee met een PRO licentie in het IRONMAN circuit. Na 2 jaar in Engeland te hebben gewoond en gewerkt als wetenschapper bij een start-up voor genetische testen bij consumenten, traint ze sinds kort met Amsterdam als uitvalbasis.

De sportieve plannen van Pleuni en de rest van de atleten voor 2018 worden in deze periode besproken.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.