Kortste WTJ ooit met Gwen en Shirin – WTJ 635


WOENSDAG – We nemen het ons vaker voor, maar eenmaal op gang worden de Tri Journaals vanzelf langer. Maar dit moet dan toch de kortste WTJ in ruim drie jaar tijd worden. Alleen die in de beginweken waren misschien korter.
 
We zitten aardig door de wedstrijdverslagen heen, zijn dus lekker bij. Dat geeft halverwege de week tijd om andere nieuwtjes te brengen. Het grootste nieuws was gisteren en dat hebben we meteen gemeld. Het ging over Olympisch kampioen Gwen Jorgensen. De Amerikaanse wil na haar gouden plak in Rio beslist naar Tokyo voor hetzelfde eremetaal. Echter niet op de triathlon, maar de marathon. ’s Werelds beste hardloopster onder de triatletes kan volgens insiders ver komen. Als triatlete was ze al een grootheid met de wereldtitels in 2014 en 2015 en de Olympische in 2016. Kort daarna debuteerde ze op de New York City marathon met een tijd van 2.41.01 eindigde ze veertiende. Ze verloochent haar afkomst gelukkig niet. ,,Hoewel mijn training gericht zal zijn op het winnen van Olympisch marathongoud in Tokyo, zal ik altijd deel blijven uitmaken van de Amerikaanse triathlonfamilie. Die sport heeft mij groot gemaakt.’’ Slechts twee keer kwam Gwen dit jaar in het nieuws. Rond de jaarwisseling met de aankondiging dat ze zwanger was en de WTS-cyclus en dus ook Grand Final in Rotterdam niet zo mee maken. De tweede was de geboorte van zoontje Stanley in augustus.
 

Wie weet staat onze eigen ‘Gwen’ in de verre toekomst ook nog eens voor dat dilemma. Want Shirin van Anrooij is nu nog vijftien, maar ze is goed in triathlon, mogelijk nog beter in duathlon, maar daarnaast ook een topper in veldrijden en baanatletiek en crosslopen. Dat alles maakt dat ze een wedstrijdprogramma heeft wat alle kanten uit slingert. Zo won ze bijvoorbeeld eerst vorige week de Koppenbergcross om een paar dagen later tweede te worden in de Crossloop rondom het Zilvermeer bij Mol. Alsof het niks is.
 
Een Belgische transfer tenslotte: Timothy van Houtem ruilt SMO Specialized in voor Solidpharma/Pirazzo. Zijn broer Joeri komt daar ook voor uit. Ze berijden straks een puur Belgische fiets: Duravia. Bart Decru blijft zijn trainer.
 
Tot morgen! (kort hè)
 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.