We zitten op 3000+!; Milan naar Team4Talent; Paul volgt Koen op -WTJ 640

 
DINSDAG – Mooi mijlpaaltje vandaag. Anderhalve maand eerder dan verwacht bereikt trikipedia.nl de 3000 volgers via Facebook. Met een berichtbereik van 5322 en een betrokkenheid bij de berichten van 1079 scoren we best leuk. Wellicht zijn er sites of FB-pagina’s die nog hoger scoren, maar in ruim twee jaar tijd is dit toch maar mooi bereikt. Dat is niet per se onze verdienste, maar vooral van jullie lezers, volgers, nieuwsleveranciers en – last but not least – sponsors en adverteerders. Het inspireert om door te gaan, iets wat we niet alleen kunnen trouwens. Redacteuren, columnisten, correspondenten, fotografen, ict-ers, marketeers en sales. We staan te boek als media-bedrijf, maar het is de liefde voor de tri- en duathlonsport die ons drijft om dag in, dag uit met trikipedia.nl en de grote Belgische broer trikipedia.be bezig te zijn. Dank voor ieders betrokkenheid en we gaan lekker door.
 
 
 
Transfernieuws om te beginnen. De ene Almeerder eruit, de andere erin. Nam Team4Talent onlangs in goede harmonie afscheid van Youri Severin, deze week werd zijn opvolger gepresenteerd. Milan Brons, die kan terugkijken op een zeer geslaagd seizoen, komt de gelederen versterken. Milan was nu samen met broer Omar nog verbonden aan Giant-Tri Track-Triathlonwinkel. Het wit-zwart-blauw wordt ingeruild voor de zwart-oranje-wit kleuren van Team4Talent. De winnaar van de halve Challenge Almere gaat logischerwijs de komende jaren vaker de lange afstanden opzoeken. Eind dit jaar wordt ie overigens pas 23. De hele afstand lonkt, maar de kans is groter dat Milan zich in 2018 op de halves gaat toeleggen. Hij is erg blij met het aanbod. ,,Mede dankzij de ondersteuning en faciliteiten, die mijn broer Omar en ik de afgelopen jaren hadden, heb ik een stap in de goede richting kunnen maken. Ik kijk uit naar de begeleiding, die Team4Talent mij kan bieden en hoop hierdoor weer een volgende stap te zetten in mijn ontwikkeling. Team4Talent  heeft in de afgelopen jaren bewezen professioneel te werk te gaan en dan is het wel gaaf dat ik hiervan onderdeel ga uitmaken.’’ Wij wensen Milan veel succes en plezier in de formatie van André Kwakernaat.
 
 
De professionele formatie verwoordt het als volgt. We doen onze naam weer eer aan. Talentvolle triatleten voor de midden en lange afstand nemen we bij de hand en proberen we een boost te geven in hun ontwikkeling. Hoe train, race en leef je als een prof?  We nemen ze op sleeptouw, trainen samen, gaan samen naar wedstrijden, leren van elkaar. Samen met andere nieuwkomer Pleuni Hooijman was Milan en het begeleidingsteam onlangs te gast bij Biorace België. Atletenmanager Chris Brands verantwoordt de keuze voor Milan als volgt: ,,We hebben het afgelopen jaar vele triatleten gevolgd en Milan heeft op eigen kracht de stap voorwaarts gemaakt. Hij is jong, past in ons team en gedreven om zijn doelstellingen te halen. Wat ook van belang is, is dat hij zijn studie afmaakt naast het prof bestaan.’’ Milan volgt een opleiding sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy. Hij zit in zijn afstudeerjaar.
 
De NTB zag met lede ogen Koen de Haan vertrekken naar de wielrennerij.  De Eindhovenaar komt in dienst van Team Sunweb. Ik vroeg me nog wel af of Toms nichtje Nina Dumoulin (pr-vrouw bij Squadra) daar nog een goed woordje voor gedaan heeft? Hoe dan ook: Koen moet zijn tri-activiteiten even op een laag pitje zetten. De bond heeft inmiddels een opvolger voor hem gevonden in de vorm van Paul Verkleij. De Leusdenaar wordt coördinator opleidingen bij de NTB. Paul is de laatste jaren vooral in crossen en trailruns (dit jaar nog in Austerlitz gezien) actief. De oud Nederlands kampioen run-bike-run lange afstand (Powerman Venray) en nummer drie ooit op het NK Almere had tussen 2008 en 2011 ook al die functie. Echt weg is Paul nooit geweest. ,,De sport zit duidelijk in de lift, maar we kunnen beslist niet achterover gaan leunen.’’  Ook Paul wensen we alle succes toe in zijn nieuwe functie, we zien hem daarmee gelukkig weer vaker bij de wedstrijden.
Morgen de rest, want het seizoen van ’t Veerke komt ook weer op gang en dat betekent in Gastel werk aan de winkel. Bye!
 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.