ASK4BENEFITS – KIJANI TRIATHLON TEAM BREIDT UIT MET LANGE AFSTAND

BEESD, 13 november 2017
 
Ask4Benefits – Kijani breidt in 2018 uit met een lange afstandsteam. Het triathlon team uit Beesd met atleten uit heel Nederland is al enige jaren erg succesvol in de verschillende divisie competities op de korte en olympische afstanden. Door het Long Distance Team over te nemen bestaat nu de mogelijkheid om Kijani atleten ook door te laten groeien naar de langere afstanden als die ambitie en kwaliteit er is. Professioneel triathleet en vijfvoudig Nederlands kampioen triathlon Mirjam Weerd wordt coach.
 
 
Volgens founding father van Kijani Marc van der Kort is het een logische stap voor het succesvolle team. “We merken dat een aantal atleten ambitie hebben om de overstap te maken naar het langere werk. Door de Kijani visie en succesformule te bundelen met het bestaande Long Distance damesteam kunnen we ons in 2018 ook echt laten zien in Nederland op de lange afstanden”.
 
Momenteel gaan drie atleten uit het Long Distance damesteam mee naar Kijani: Carla van Rooijen, Hanneke de Boer en Anne Zijderveld. Carla van Rooijen: “Kijani heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt die we ook voor ons team willen. Voor de atleten uit het Long Distance damesteam is dit een goede gelegenheid om opnieuw stappen te zetten op de lange afstand door onder meer samen te trainen met de andere Kijani atleten en van elkaar te leren op de teamdagen. We verwachten dan ook met de aansluiting bij Kijani een nieuwe impuls aan onze ambities te geven”.
 
Professioneel atlete en inmiddels Trisutto coach Mirjam Weerd gaat in 2018 officieel aan de slag met de lange afstand tak van Kijani. “Kijani heeft zich de afgelopen jaren echt bewezen en laten zien. Dat is niet in een nacht opgebouwd, daar is zorgvuldig aan gewerkt. Zo zien we dat ook voor de lange afstand tak. Het komend jaar wordt een overgangsperiode. Momenteel zit ik nog op Curacao, maar de planning is om volgend jaar terug te keren naar Nederland. Daarom bouwen we eerst aan de fundering om straks een mooi platform te bieden aan lange afstand atleten met ambitie. Als coach kan ik mijn opgedane kennis en ervaring als professioneel atleet daar goed in kwijt”.
 
Kijani is opgericht in 2013 met als doel mee te draaien in de destijds nieuw opgezette NTB team competitie. Inmiddels is Team Ask4Benefits Kijani uitgegroeid tot een volwaardig Nederlands triathlon team met teams in eredivisie, eerste divisie en tweede divisie zowel bij de heren als bij de dames als ook atleten die zich laten zien op de halve en hele triathlon afstanden. Het team wordt ondersteund door Ask4Benefits, Glencore, Rogelli Sportwear, vermogensmanagers.nl, van Noord Accountants en Ekoi helmen en brillen.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.